fbpx
Nyomj Entert

Az ORA építész stúdió élesztette újjá ezt a cseh borházat

Az ORA stúdió öltöztette új köntösbe a csehországi Pavlov városában található borházat. A projekt során megújult pincészet épületegyüttese további terekkel, többek között egy impozáns borbárral és egy hangulatos terasszal bővült. Ismerjétek meg a nyers és átlátható koncepció jegyében megújult Reisten történetét!


A pincészet eredeti épülete 2010-ben a Burian-Křivinka építész stúdió tervei alapján készült el, azonban a kiindulási projekt számos része még a kivitelezést sem érte meg. Az új tulajdonos egyik elsődleges vágya az eredeti borház felélesztése volt. A tervezők egymással szemközt elhelyezkedő ablaknyílásokkal törték meg a teret és engedtek utat a fénynek. A kiterjedt méretű nyílászáróknak hála a kivilágosodott és szabadon lélegző tér a belépés pillanatától átláthatóvá vált. Központi szerepet kapott még egy hatalmas, széles peremű üvegablak, ahol egy pohár bor mellett megpihenve élvezhetjük a csodás kilátást. 

A belső falfelületeket a puszta betonig lecsupaszították, a padló vörösbort idéző mélybordó árnylatot kapott, aminek köszönhetően, akkor sem kell kétségbe esnünk, ha véletlenül kiöntenénk egy kis italt borkóstolás közben. A testre szabott bútorokat finoman illesztették bele a belső terekbe. A bárpult fölött lógó hatalmas ellipszis alakú csillár modern megjelenésével tökéletesen beleillik a pincészet vizuális identitásába. A falhoz erősített falécekből álló padon az egyedi, demizsonra emlékeztető lámpabúrák alatt ülve pont rálátunk az egész szemközti falat beterítő bortartóra, mely bőrszíjakkal betekert acélrudak finom kompozíciójából áll össze. Nem utolsósorban pedig egy hatalmas tölgyfa padlós terasz egészíti ki az új borbárt a szabad ég alatt. Innen a közeli szőlőhegyeken túl a Děvín csúcsára nyíló csodás panorámát is kiélvezhetjük. 

Fotók: BoysPlayNice

Wine Bar Reisten | Web | Facebook | Instagram
ORA (original regional architecture) | Web | Facebook | Instagram 

Forrás: Sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük