Az ukrán COOSH ruhamárka legújabb showroomja

Az ukrán COOSH ruhamárka legújabb showroomja

Nemrégiben megnyílt az ukrán COOSH ruházati márka legújabb boltja, s egyben bemutatóterme, amely az ország nyugati részén, Ternopil kisvárosában található. A projekt 2022 júniusában, a háború 4. hónapjában kezdődött és 4 hónap alatt készült el. Szinte minden bútor és anyag felújított, renovált, vagy egyedi megrendelésre készült Ukrajnában.

A márka alapítója és kreatív igazgatója Alina Frendiy influencer. A COOSH története 2017-ben egy kis bemutatóteremmel kezdődött szintén Ternopilben, Alina szülővárosában, majd néhány évvel később teljes értékű, saját gyártású márkává nőtte ki magát. Jelenleg COOSH bemutatótermek vannak Kijevben, Ternopilben és Lvivben is. Az új üzlet kivitelezésért Sofiia Hupalovska építész és Alina Nykonets belsőépítész felelősek.

A koncepció fő missziója volt, hogy megmutassuk a hely egyediségét, a múlt iránti tiszteletünket olyan időkben, amikor el akarják pusztítani azt.” – mondták a kivitelezők.

Ennek a történelem iránti tiszteletnek meg kellett találnia a helyét márka stratégiájában, melynek fő alappillérei az egyszerűség, alap ruhadarabok és az elegancia. A fő tervezési irányvonal az egyszerű dolgok kombinációja, amely új vizuális élményt nyújt.

Az üzlet egy 170 négyzetméteres, régi épületben kapott helyet, melynek két szintjét tágas lépcsőházak kötik össze. Az első szint két üzlettérből és egy különálló helyiségből épül fel. Itt kapott helyet a recepció, a váróterem és a raktár. A második szinten egy bemutatóterem és vásárlótér kapott helyet próbafülkékkel, valamint egy személyzeti szoba is található itt. Kezdetben sajnos az épület nagyon rossz állapotban volt, így teljesen új ablakokat, ajtókat, falakat kellett beépíteni, illetve a padlót és a homlokzatot is felújították.

A padló felső rétegének eltávolítása után előkerült az eredeti fapadló. Ez nagy öröm volt a kivitelezők számára, ezért úgy döntöttek, hogy megtartják és restaurálják. Így alakult ki a különleges párosítás, két különböző textúra játéka a második emeleten.

A bemutatóterem egyik vizuális főszereplője a modern, robusztus megjelenésű recepció. A mögötte található falon egy csempével kirakott játékos elem kapott helyet. Megjelenésre akárcsak egy zongora billentyűi, melyet két különböző típusú csempék társításával alakítottak ki, amik helyenként különböző irányokban fekszenek.

A ruhákat tartó síneket egyedileg készítették a projekthez fémcsövek kombinációjából. Különböző típusok készültek belőlük: szabadon álló, falra szerelt és alaplappal vagy anélkül készült. A síneknek gazdaságosnak, de rendkívül megbízhatónak kellett lenniük. A falakat és a mennyezetet stukkóval, díszléccel tették még egyedibbé, melyek a történelmi hatást erősítik.

Fotók: Yevhenii Avramenko

COOSH | Web | Instagram

Forrás: Behance

továbbiak
Prágában forgatott film nyerte a legjobb külföldi alkotásnak járó Oscar-díjat
lifestlye

Prágában forgatott film nyerte a legjobb külföldi alkotásnak járó Oscar-díjat

A Nyugaton a helyzet változatlan a híres, háborús témájú Remarque-regény első német nyelvű adaptációja, és mindjárt több díjat is bezsebelt a vasárnap esti Oscar-gálán. A Netflix finanszírozásában készült el a Nyugaton a helyzet változatlan című, az első világháború borzalmait bemutató film, mely Erich Maria Remarque azonos nevű, klasszikus regényét dolgozza
Nem minden Budapest! Veszprémi gasztro-ajánló 2. rész
lifestyle

Nem minden Budapest! Veszprémi gasztro-ajánló 2. rész

Múlt héten letekertünk egy kakaós csigát a Makmoiselle Pékségben és elköltöttünk egy izgalmas ebédet a GUSTO13-ban, végül megpihentünk egy fagyi mellett a Fügében, de a város még rengeteg érdekességet rejt – folytasd a gasztro-utazást velünk! Pekedli Szatócsbolt Ha egy ideális napomat kellene leírnom, a reggelit követően biztosan piacra mennék, vagy ha
Sekélyes aranyásók?
business

Sekélyes aranyásók?

Hogyan és miért alakult ki a kelet-európai nőt övező sztereotípia? Sztereotípiák voltak, vannak és minden bizonnyal lesznek is, a nőknek pedig nem kell a szomszédba menni a beskatulyázásért – a női nemről életkora, testalkata, társadalmi osztálya és származása alapján is hajlamos előítéleteket alkotni a társadalom. Az „kelet-európai nő” mindig is egy