Bélyegekre kerültek a legjobb brit sci-fik

Bélyegekre kerültek a legjobb brit sci-fik

Az időgép, Frankenstein és Szép új világ a Royal Mail hat bélyegből álló kollekcióval tiszteleg a brit sci-fi írók előtt.

A sci-fi klasszikusait felidéző kollekció 2021-es megjelenése két évfordulóhoz is köthető: H. G Wells sci-fi író halálának 75. évfordulójáról, valamint John Wyndham A triffidek napja című műve megszületésének 70. évfordulójáról is idén emlékezünk meg.

A Royal Mail és a Webb & Webb designstúdió együttműködésében készült bélyegek tervezésére hat illusztrátort kértek fel. Az alkotók a művek ikonikus jeleneteit és hangulatát elevenítették fel sajátos stílusukban különböző technikák segítségével.

Mary Shelley: Frankenstein. Illusztrálta: Sabina Šinko.
HG Wells: Az időgép. Illusztrálta: Francisco Rodríguez.
Aldous Huxley: Szép új világ. Illusztrálta: Thomas Danthony.
John Wyndham: A triffidek napja. Illusztrálta: Mick Brownfield.
Arthur C Clarke: A gyermekkor vége. Illusztrálta: Matt Murphy.
Doris Lessing: Shikasta. Illusztrálta: Sarah Jones.

Forrás: Designweek

továbbiak
Lángos újragondolva
east

Lángos újragondolva

Új vendéglátóhely nyílt Pozsonyban karakteres repertoárral és jellegzetes enteriőrrel. A Langoš Bar kínálatában a klasszikus, hagyományos falatok mellett az újragondolt ízek is megférnek. A Langoš Bar egy apró streetfood-bár, amely Pozsony városközpontjában, egy régi vásárcsarnokban található. Ahogy elnevezéséből is kiderül, a bár kínálata a hagyományos magyar konyha lágy kelt tésztából
Képeslapszerű szlovén táj | Bled
egyéb

Képeslapszerű szlovén táj | Bled

Bled Ljubljanától északnyugatra fekvő városa mellett egy tó partján, sziklák több száz méteres magaslatán magasodik Szlovénia legrégebbi, több mint ezer éve épített vára. A nagy múlttal rendelkező Bledi vár ma már közkedvelt turista-zarándokhely, ugyanis a képeslapszerű táj és a kirándulás mellé különböző programok társulhatnak látogatásunk során, ha úgy tartja kedvünk.
Kézműves vodka Csernobil közelében termesztett gabonából | Atomik
east

Kézműves vodka Csernobil közelében termesztett gabonából | Atomik

Szebbé lehet-e tenni a világot egy kupica vodkával? Rávághatnánk, hogy persze, hiszen pár pohárka után minden jobb színben tűnik fel. Van egy vodka, ami azonban sokkal többre hivatott ennél. Több éves kutatómunka és ellenőrzések sora előzte meg a Atomik vodka megszületését, ami, ha megfelel az előírásoknak is, gyártásba kerülhet. A