Bemutatták az Audi új, futurista tanulmányautóját

Bemutatták az Audi új, futurista tanulmányautóját

Az idei Monterey Car Week kiállításon mutatták be az Audi új, alakváltó csodáját, amelynek sorozatgyártása ugyan nincs tervben, de a koncepció megmutatja, milyen irányba mozdulna el a német autómárka a jövőben.

A Skysphere az Audi három új autóterve közül az első, amelyet bemutattak. Olyan járművet akartak tervezni, amely az állítható tengelytávolságnak köszönhetően a túraélményt és a sportautóérzést egyaránt biztosítani tudja. Az elektromos, önvezetésre képes autó belső tere önvezető módban alakot vált, a kormánykerék és a pedálok a műszerfalba húzódnak.

A Skysphere megjelenését az 1938-as Horch 853 roadster inspirálta, az utastér eleganciáját az art deco stílusú elemek adják. A díszbetétek műbőrből és eukaliptuszfából készülnek, az üléseket fenntarthatóan gyártott, mikroszálas szövet borítja.


Forrás: Urdesignmag
Fotók: Audi

továbbiak
Tojáshéjon táncoló alkotások | Maria Bartuszová a Tate Modernben
design

Tojáshéjon táncoló alkotások | Maria Bartuszová a Tate Modernben

Az egyik legismertebb szlovák képzőművész életművét a legendás londoni kortárs múzeumban állítják ki. A londoni Tate Modern a világ egyik legfontosabb kortárs központja, így igen nagy szó, ha valakinek önálló kiállítása nyílik az intézményben. Bár Maria Bartuszová (1936–1996) már nem érhette meg műveinek bemutatását, a retrospektív tárlat az egész
Álomautóval éledt fel a cseh márka
design

Álomautóval éledt fel a cseh márka

A teherautóiról és motorjairól ismert Praga szintet lépett, és már a legnagyobb sportkocsigyártókkal versenyezne. A cseh járműmárka, a Praga története a 19. században indult, és a kontinens első autógyárai közé tartozott. A szocialista időkben nem meglepő módon a haszonjárművek felé terelődött az útja, mára pedig szinte teljesen feledésbe merült a
A Magyar Zene Háza lett az év épülete
design

A Magyar Zene Háza lett az év épülete

Ezúttal a világ egyik legrangosabb építészeti díját, az Architectural MasterPrize-t hozta el Sou Fujimoto budapesti épülete. Az amerikai alapítású Architectural MasterPrize Architectural Design of the Year kategóriájában a szakmai zsűri az év elején megnyílt Magyar Zene Házát szavazta meg a legjobbnak, tehát az építészeti fődíjat hozta el a budapesti középület.