Beton.Hofi X Miki 357 – KÖZEL-KILÉT-EURÓPA

Beton.Hofi X Miki 357 – KÖZEL-KILÉT-EURÓPA

Egy elég jól sikerült farsangi buliban találkoztunk Mikivel, akitől a találkozásunkkor egyből megkérdeztem, hogy min dolgozik mostanában. Megmutatta Mazzag Izabellával és Beton.Hofival közösen készített új videójának nyers vágatát, és csak annyit mondtam, hogy oké, ezt mi lehozzuk. Beton.Hofiról bevallom nem sokat hallottam korábban, de a szám és a klip szuper meggyőző lett. Interjú és klippremier a HYPEANDHYPER-en!

Mi volt az első ötletetek, elképzelésetek a klippel kapcsolatban?

Izabella: Miki ötlete volt, hogy mindenképpen fekete-fehér legyen, illetve, hogy körbejárhatnánk a fekete szín jelentéseit. Igazi rap klipet akartunk, ami üt és leviszi a fejedet. Az is az elképzeléseink között szerepelt, hogy asszociatív képekkel kommunikáljunk.

Miki: Fontos volt, hogy mindenképpen egy olyan végeredményt kapjunk, ami nem a szokványos rap-klisékre épít, és inkább érzetek által tudjon reflektálni a dalszövegre. Szerencsénk volt Ádámmal (Beton.Hofi – a szerk.), mivel végig alkotótársként tudtunk együtt dolgozni, és szerintem az első perctől értette az elképzelést.

Hogyan készítettétek a videót? Ha jól értettem, akkor nem volt stáb, gyakorlatilag mindent ti dobtatok össze.

Izabella: Sokszor mozogtunk hármasban Ádámmal, ami egy kötetlen jó hangulatot eredményezett, de persze rengeteg segítséget is kaptunk.

Miki: Valójában hagyományos értelemben nem volt nagy stábunk, de bizonyos napokon azért sok háttérember dolgozott a jeleneteken.

Beton.Hofi: A szűk alkotói kör és az oldott hangulat nagyobb szabadságra adott lehetőséget. Az egész forgatás rengeteg hasznos tapasztalattal szolgált a számomra, mint új előadó.

Hofi, hogyan kezdtél rappelni?

Off the record már tizenhat évesen is készítettem demókat, rengeteget freestyle-oztam, de az ún. Beton.Hofi éra egy barátomnak készített muai-tai bevonuló zene elkészítésével indult. Kvázi „vérszagot” fogtam.

A szövegen túl miről szól a szám és amit csinálsz?

Számomra mindenről, amiről Európa ezen szegletén a hétköznapok is szólnak. Szerettem volna egy olyan dalt írni, ami zenei keretek közé adaptálja az Aranyélet vagy akár az Elvakít a Fény (lengyel HBO) című sorozatok szellemiségét. Mindent, amit csinálok, azért teszem, hogy egy napon megkerülhetetlen MC-vé váljak Magyarországon.

továbbiak
Japán és brit inspiráció egy prágai villában
design

Japán és brit inspiráció egy prágai villában

A No Architects egy 1920-as évekbeli prágai villát állított vissza eredeti pompájába, teljes technikai modernizációval. A legapróbb részletekig megtervezett belső térbe finoman beépítették az ügyfelek Japánból és Egyesült Királyságból származó inspirációit. A felújítás során az ingatlan alaprajzát is módosították, a konyha és a kert között közvetlen kapcsolatot alakítottak ki, továbbá
Az internet ökológiai lábnyomát csökkentené egy magyar lány Svédországban
design

Az internet ökológiai lábnyomát csökkentené egy magyar lány Svédországban

A technológia és az online világ térnyerése számos előnnyel jár életünkben, azonban ezeknek használatával jelentős környezetkárosító árat fizetünk meg. Tudtad, hogyha az internet egy ország volna, a hatodik legszennyezőbb ország lenne a világon? A svéd Jönköping University diákjai a web fenntarthatóbb módját hozzák el számunkra. Balogh Ráhel és Viktorija Bernataviciute
Lengyel cég tervezte a katari világbajnokság stadionjainak székeit
design

Lengyel cég tervezte a katari világbajnokság stadionjainak székeit

Egy lengyel székgyártó cég háromszázötvenezer széket biztosított a katari labdarúgó-világbajnokság stadionjaiba. A Forum by Nowy Styl által tervezett ülések a világbajnokság nyolc stadionjából hatot töltenek meg. A vállalat az Abacus és az Omega műanyag székekkel, valamint az Oscar VIP nevű kárpitozott modellel van jelen Katarban, korábban már olyan helyszínekre szállítottak