Beton.Hofi X Miki 357 – KÖZEL-KILÉT-EURÓPA

Beton.Hofi X Miki 357 – KÖZEL-KILÉT-EURÓPA

Egy elég jól sikerült farsangi buliban találkoztunk Mikivel, akitől a találkozásunkkor egyből megkérdeztem, hogy min dolgozik mostanában. Megmutatta Mazzag Izabellával és Beton.Hofival közösen készített új videójának nyers vágatát, és csak annyit mondtam, hogy oké, ezt mi lehozzuk. Beton.Hofiról bevallom nem sokat hallottam korábban, de a szám és a klip szuper meggyőző lett. Interjú és klippremier a HYPEANDHYPER-en!

Mi volt az első ötletetek, elképzelésetek a klippel kapcsolatban?

Izabella: Miki ötlete volt, hogy mindenképpen fekete-fehér legyen, illetve, hogy körbejárhatnánk a fekete szín jelentéseit. Igazi rap klipet akartunk, ami üt és leviszi a fejedet. Az is az elképzeléseink között szerepelt, hogy asszociatív képekkel kommunikáljunk.

Miki: Fontos volt, hogy mindenképpen egy olyan végeredményt kapjunk, ami nem a szokványos rap-klisékre épít, és inkább érzetek által tudjon reflektálni a dalszövegre. Szerencsénk volt Ádámmal (Beton.Hofi – a szerk.), mivel végig alkotótársként tudtunk együtt dolgozni, és szerintem az első perctől értette az elképzelést.

Hogyan készítettétek a videót? Ha jól értettem, akkor nem volt stáb, gyakorlatilag mindent ti dobtatok össze.

Izabella: Sokszor mozogtunk hármasban Ádámmal, ami egy kötetlen jó hangulatot eredményezett, de persze rengeteg segítséget is kaptunk.

Miki: Valójában hagyományos értelemben nem volt nagy stábunk, de bizonyos napokon azért sok háttérember dolgozott a jeleneteken.

Beton.Hofi: A szűk alkotói kör és az oldott hangulat nagyobb szabadságra adott lehetőséget. Az egész forgatás rengeteg hasznos tapasztalattal szolgált a számomra, mint új előadó.

Hofi, hogyan kezdtél rappelni?

Off the record már tizenhat évesen is készítettem demókat, rengeteget freestyle-oztam, de az ún. Beton.Hofi éra egy barátomnak készített muai-tai bevonuló zene elkészítésével indult. Kvázi „vérszagot” fogtam.

A szövegen túl miről szól a szám és amit csinálsz?

Számomra mindenről, amiről Európa ezen szegletén a hétköznapok is szólnak. Szerettem volna egy olyan dalt írni, ami zenei keretek közé adaptálja az Aranyélet vagy akár az Elvakít a Fény (lengyel HBO) című sorozatok szellemiségét. Mindent, amit csinálok, azért teszem, hogy egy napon megkerülhetetlen MC-vé váljak Magyarországon.

továbbiak
Betonház |  Ljubljana, Szlovénia
architecture

Betonház | Ljubljana, Szlovénia

Otthonként és alkotóműhelyként is funkcionál az a gyönyörű családi ház, melyet egy keramikus számára tervezett a szlovén ARHITEKTURA [https://www.arhitektura-doo.si] építésziroda. A Ljubljana külvárosában található „Home for a Ceramic Designer” pont olyan lényegretörő, mint a neve. A szlovén ARHITEKTURA [https://www.arhitektura-doo.si] építésziroda célja az volt, hogy
Pinus Étterem | Liptószentmiklós, Szlovákia
east

Pinus Étterem | Liptószentmiklós, Szlovákia

Azt egy ideje sejtettük már, hogy érdemes rajta tartanunk a szemünket a fiatal szlovák építészirodákon, de az ARCHITEKTI a Pinus Étteremmel még minket is meglepett. Kulináris élmény 1000 négyzetméteren, az Alacsony-Tátra lábánál. Az ARCHITEKTI [https://www.architekti.sk/]weboldalán keresgélve azt gondoltuk, hogy valamiféle építészeti gyűjtőoldalra tévedtünk: a gazdag portfolió
A párizsi divathéten beköszöntött az Apokalipszis
divat

A párizsi divathéten beköszöntött az Apokalipszis

A Balenciaga hétvégi divatbemutatóján ízelítőt adott a közönségnek abból, hogy nézne ki az életünk az özönvíz közepén. Párizs Saint-Denis negyedében, a Cité du Cinéma filmstúdióban tartotta 2020-as őszi-téli kollekciójának bemutatóját a Balenciaga [https://www.balenciaga.com/hu/]. A vezető tervező Demna Gvasalia a Mátrix-stílusú bőrkabátok, testhez simuló ruhák és futballmezek