Betonból is készülhet villanykapcsoló

Betonból is készülhet villanykapcsoló

A legszebben megtervezett lakásbelsőkben is előfordul, hogy bezavar az összképbe egy kevésbé esztétikus, műanyag villanykapcsoló. De nem csak a szemet zavarhatja a műanyag eszköz – taktilitás szempontjából sem a legoptimálisabb megoldás, mindemellett környezettudatosnak sem mondható.

Az egyedi, betonból készült villanykapcsolók ötlete Kasza Gábor fejéből pattant ki, miközben az anyaggal kísérletezett. Az általa alapított  Sekhina startup kínálatában csak szilikátból készült villanykapcsolókat és aljzatokat találunk, melyek kézi készítése lehetővé teszi bármilyen egyedi design megvalósítását. Mivel a termékek egyelőre csak prototípus formájában léteznek, jelenleg az előrendeléseket várják, hogy kiderüljön, az emberek is annyi fantáziát látnak-e a betonkapcsolókban, mint amennyit az alkotók. A kampány és az előrendelés részletei ezen a linken érhetők el.

Forrás: designboom, Octogon

továbbiak
Bejártuk az OKISZ-székházat | Othernity
architecture

Bejártuk az OKISZ-székházat | Othernity

Egy újabb ikonikus épülettel folytatódott a Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló „Othernity” sétasorozat. A Thököly úton található OKISZ-székház több érdekességet is tartogat az itt megfordulók számára, az egyik ezek közül a ma is működő páternoszter, amit – természetesen – mi is kipróbáltunk. És hogy mi mindent rejt még a brutalista épület? Mutatjuk!
Fotóesszé Bosznia-Hercegovina csodáiról
east

Fotóesszé Bosznia-Hercegovina csodáiról

Döbbenten hallva a Boszniáról szóló, meglepően általános téveszméket, a Melbourne-ben élő Ennis Cehic visszautazott szülőföldjére és magával vitte Shantanu Starick [https://www.newmetonyms.com] ausztrál fotóst is. Mindennek célja pedig az volt, hogy megmutassa országának és népének valódi szépségét. A „ New metonyms: Bosnia & Herzegovina [https://www.newmetonyms.com/]” egy rendhagyó
A szobánk az új képernyő | PSR játékkonzol
news

A szobánk az új képernyő | PSR játékkonzol

A PSR névre hallgató, konceptuális eszköz valóra válthatja a gamerek álmát: VR-szemüveg vagy egyéb, magunkon viselt kütyü nélkül keltheti életre a virtuális valóságot. Andy Suh egy olyan játékkonzolt álmodott meg, amelynek segítségével az egész szobánkat virtuális térré alakíthatjuk. A PSR egy háromszoros kivetítő segítségével panorámás, háromdimenziós nézetet képez le, így