fbpx
Nyomj Entert

Boltívek és történelmi referenciák teszik karakteressé ezt a brünni fagylaltozót

Brünn városközpontjában, a Minoritská utca egyik régi bérházában található ez a kicsi és letisztult, történelmi utalásokat rejtő enteriőr: a fagylaltkedvelők örömére a cseh város egy új, hangulatos fagyizóval gazdagodott. Mutatjuk!

A Ještě Jednu fagylaltozó enteriőrtervének karakterét annak boltívei és meglehetősen kis alapterülete adja, ami egyben a legnagyobb kihívást is jelentette a különböző funkciók, mint a konyha, fagyasztó, fagylaltbár és kávésarok kialakítása során.

Barbora Kudelová, a Holky Rády építésziroda egyik alapítója a koncepcióterv megalkotásakor a hely szellemét helyezte a középpontba: a boltozatok és ívek az enteriőr egyéb részleteiben is visszaköszönnek, valamint a fagylalt olasz gyökereire is engednek utalást. Ilyen például a tér központi eleme, a fagylaltbár formavilága és textúrája, ami Róma történelmét idézi meg, valamint az olyan részletek, mint a pult mögött található, rozsdamentes acélból készült kézmosó alakja is, ami az olasz utcai szökőkutakból merít inspirációt. A tér további különlegessége, hogy a tervezők az előkészítő konyhát egy üvegfallal választották el a fagylaltbár területétől, így a vásárlók betekintést nyerhetnek a fagylaltkészítés folyamataiba.

Holky Rády | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Linka.News

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük