Szirmok háza: Casa Pátios de Pétalas | Sandra Micaela Casinha

Szirmok háza: Casa Pátios de Pétalas | Sandra Micaela Casinha

A portugál tervező, Sandra Micaela Casinha olyan házat szeretett volna tervezni, amely organikus formáival tükrözi a természetközeliséget, illetve az ott élők feminin energiáit.


A Porto keleti részén, a Gondomar negyedben található házat egy fiatal lányos család számára tervezte Sandra Micaela Casinha, és ennek értelmében elsősorban virágok inspirálták organikus formáit. Sandra törekedett rá, hogy az épület anyagok tekintetében is minél homogénebb legyen, így azt elsősorban a fehér falak, fa részletek és hatalmas üvegablakok jellemzik.

Az épület legfeltűnőbb részei egyértelműen a hatalmas fehér falak, amelyek szirmok módjára ölelik körbe a ház belső tereit. Ez különösen szürkületkor, vagy sötétedéskor válik láthatóvá, amikor a belülről kiszűrődő sárga fények olyannak tűnnek, mint egy virág porzói.

A ház belső terei sem mindennapiak, ugyanúgy követik az áramvonalas formákat, amik a homlokzatot is jellemzik. Bár a ház külseje alapján azt gondolhatnánk, hogy a belső tereket is neutrális színek uralják, ami részben igaz is, azonban a fürdőszoba rózsaszín csempéje egy meglepő fordulattal gazdagítja a házat.


Forrás: dezeen

továbbiak
Szeretet Forradalma a Sziget Nagyszínpadon
sziget

Szeretet Forradalma a Sziget Nagyszínpadon

Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program nemzetközi előadói. Minden nap 10 percben olyan előadásokkal és rövid felszólalásokkal találkozhatunk, melyek a körülöttünk zajló társadalmi változásokra, valamint az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségre igyekeznek felhívni a
A méret és a lényeg | Nagy zenei helyszínek a Szigeten
sziget

A méret és a lényeg | Nagy zenei helyszínek a Szigeten

A Sziget Nagyszínpad alapterülete több mint 1000 m2, a Samsung Party Aréna nézőtere 4000 m2, a FreeDome presented by Mastercard sátra több, mint 10000 fős befogadó képességű, míg a TicketSwap Colosseum 3000 raklapból épül fel. Az idei Sziget legnagyobb zenei helyszíneinek méretei is figyelemre méltóak. Hát még a felhozataluk! A
150 év alatt Budapest körül 10 budapestivel
budapest

150 év alatt Budapest körül 10 budapestivel

Emberek, szavak, épületek, történetek és hangulatok – ebből, illetve még sok minden másból jött létre az elmúlt 150 év során az a Budapest, amit ma ismerünk. Az évforduló kapcsán tíz olyan embert kérdeztünk meg Budapest múltjáról, jövőjéről és személyes, a fővároshoz fűződő kapcsolatukról, akik ezer (de legalábbis százötven) szállal kötődnek hozzá.