Cégnevet váltott a Facebook – bemutatkozott a Meta

Cégnevet váltott a Facebook – bemutatkozott a Meta

Egy új anyacéggel bővül a Zuckerberg birodalom. A Facebook fölé magasodó Meta mostantól a céghálózat olyan irányú szándékát hivatott képviselni, miszerint a jövőben a „metaverzális” tapasztalatokra és szolgáltatásokra összpontosítva egymilliárd embert terveznek elérni.

Mark Zuckerberg a Facebook Connect, vagyis az AR/VR fejlesztők konferenciáján csütörtökön ismertette az új cégstruktúrát és annak középpontját, a Metát. Céljuk továbbra is az, hogy összehozzák az emberiséget.

The Facebook Company Is Now Meta | Meta
„De most van egy új Sarkcsillagunk, amely segít életre kelteni a metaverzumunkat, és van egy új nevünk, amely tükrözi tevékenységünk teljes szélességét, és a jövőt, amelynek létrehozatalát segíteni szeretnénk” – mondta a Facebook vezér.

A cég a jövőben nem a Facebookban lesz elsősorban érdekelt, hanem a metaverzum létrehozatalában. Tervük szerint a felhasználóknak nem kell Facebook tagnak lenniük ahhoz, hogy a cégháló más alkalmazásait használni tudják.

Forrás: Variety

továbbiak
Szegedi papucs újragondolva 3.0
east

Szegedi papucs újragondolva 3.0

A hagyományos értékek és a kortárs művészet fúziója tökéletesen bemutatja, hogy miként élhetjük meg a kulturális örökségeinket és kincsinket úgy, hogy közben a jelenen sem esik csorba. Manapság egyre jellemzőbb a divatiparban a népművészet beépítése bizonyos kollekciókba, viszont olyan törekvésekből még csak néhánnyal találkozhatunk, amik a konkrét tárgyi értékeinket gondolják
Tervezők és gyártók – 4. rész | Botos Balázs és Mihály Gyula
design

Tervezők és gyártók – 4. rész | Botos Balázs és Mihály Gyula

Saját kemence híján Botos Balázs korábban más tervezőkhöz kéredzkedett be bérégetésre, de mostanra megtalálta azt a partnert, akivel egymást segítve folyhat a közös munka. Ő Mihály Gyula szilikátipari tervezőművész, és az ő nem mindennapi műhelye, ahol az öntőformák mellett sok más kincs is akad. Lássuk! Bár a „Tervezők és gyártók”
Büfé #10 – Felvágottak, húskészítmények
gasztronómia

Büfé #10 – Felvágottak, húskészítmények

Minden szendvics és párizsi saláta kötelező eleme, a hidegtálak figyelmet követelő szereplője, a szilveszteri bulik sztárja, és az uzsonnás dobozok állandó lakója. Hajszálvékonyra szeletelve, vagy rusztikusra darabolva, esetleg úgy, ahogy van, harapva. A különböző párizsik, sonkák, szalámik és virslik több száz éve velünk vannak, és úgy tűnik, maradnak is még