Designról álmodnak | Imagined, for uncertain times

Designról álmodnak | Imagined, for uncertain times

A nagy design kiállítások és vásárok ugyan elmaradnak idén, a virtuális térben nagyon izgalmas projektekre bukkanhatunk. Az Imagined, for uncertain times című kiállításon 11 formatervező művész munkáit csodálhatjuk meg, egy földöntúli környezetbe helyezve.

A (forma)tervezői lét szépsége pont abban rejlik, hogy az álomból kézzel fogható valóság válik. De a megváltozott körülményekben nem biztos, hogy egy terv eljut a megvalósításig, pláne nem egy design kiállításig, hiszen az események többségét meg sem rendezik idén. A képzelet ezért minden eddiginél nagyobb hangsúlyt, sőt, megbecsülést kap. Még szakmai körökben is felértékelődnek az ötletek, az álmok.

Utharaa Zacharias és Palaash Chaudhary a Soft-Geometry design stúdió alapítói kaliforniai karanténjuk alatt kezdtek el álmodozni arról, kikkel dolgoznának együtt szívesen, ha alkalmuk adódna rá. Úgy döntöttek, miért ne lehetne ezt megvalósítani éppen a világjárvány alatt? Meg is kerestek tíz, számukra inspiráló tervezőt, akiket egy virtuális kiállításra invitáltak.

A világ különböző pontjáról meghívott alkotók munkái között design objektek, bútorok, lámpák és szobrok is találhatók. A kurátorok a tárgyakat egy túlvilági környezetben helyezték el, egy képzeletbeli szigeten található villában, ahol nincs éles határ fantázia és realitás között. Az ötletet a barcelonai SPOT stúdió is felkarolta, nekik köszönhető a kiállítás elképesztő vizuális világa, melyet (akárcsak a tárgyakat) CGI technikával hoztak létre.

A kiállítás weboldalán mini interjúkat is olvashatunk az alkotókkal, akik kiindulásképp a „Mi lenne, ha…?” kérdést kapták a kurátoroktól, mikor hozzáláttak a tervezéshez. A kérdés azonban a közönség és a tágabb kreatív közösség felé is nyitva áll: bárki beküldheti a gondolatait, vagy terveit, ami aztán felkerülhet az oldalra.

„Az Imagined kiállítással reméljük, betölthetjük a járvány által keletkezett űr egy kis részét. Példát mutathatunk a kreatív szakmán belüli együttműködésre, egymás támogatására, és a távoli közönséggel való kapcsolat fenntartásának lehetőségére” – fogalmazták meg a kiállítás ars poeticáját a kurátorok.

Imagined, for uncertain times (2020. május 8. és június 8. között)

továbbiak
Elindult a HYPE webshop!
art

Elindult a HYPE webshop!

Mentősök, futárok, buszvezetők, bolti eladók – csak néhányan azok közül, akik az elmúlt néhány hónapban megkérdőjelezhetetlenül hétköznapi hősökké váltak. Velük indítjuk a HYPE webshopját, amelyben elsőként egyedi plakátokkal találkozhattok. Nézd meg a teljes kollekciót és legyél Te is hős! A HYPEANDHYPER különleges plakátsorozattal tiszteleg a hétköznapok hősei előtt. Most induló webshopunkban
Ami a szíveden, az a pólódon
divat

Ami a szíveden, az a pólódon

Olykor provokatív, de mégis elgondolkodtató, néha költői, vagy éppen iróniával teli gondolatok, amelyekkel sokan azonosulni tudunk. Olyan feliratos pólókat gyűjtöttünk össze nektek, amelyeknél a történetmesélés és az üzenet egyaránt fókuszba kerül. Hangolódjunk a nyárra feliratos pólókkal! Y Konszept Az Y Konszept 2017-ben indult el, alapkoncepciója az újrahasznosítás, a divat és
Rozsdamarta borászatból luxusszálloda | K-Studio
architecture

Rozsdamarta borászatból luxusszálloda | K-Studio

Sokféle luxusszállodával találkoztunk már a világhálón, de ilyet még nem láttunk. A görög K-STUDIO építésziroda egy elhagyatott borászati üzem rozsdamarta falai között látta meg a szépet, s csinált belőle egy tuti tengerparti szállodát, a Peloponnészoszi-félsziget nyugati részén. Wow! Talán kevesen tudják, de Görögország egykor ribizlitermesztő nagyhatalomnak számított: az 1830-as évektől