Salvador Dalí talán még sosem volt ennyire feminin, mint ebben a gdański kávézóban! | Słodko

Salvador Dalí talán még sosem volt ennyire feminin, mint ebben a gdański kávézóban! | Słodko

Alsó-Wrzeszcz szívében, az Aldony utca 2a szám alatt található egy kis kávézó, amely tökéletesen tükrözi tulajdonosa lelkivilágát. Agnieszka, a Słodko kávézó megálmodója három dolgot szeret különösen: a jó ételeket, a rózsaszínt és Salvador Dalít – az, hogy ezek hogyan találkoznak ezen a kevesebb, mint 60 négyzetméteren abban a bo/sko stúdió munkatársai voltak a segítségére.

A belső tér a rózsaszín ezer árnyalatában úszik, a világos púderszíntől kezdve egészen a Barbie pinkig, amiket piros kiegészítők emelnek ki, ezzel is fokozva az árnyalatok játékát. A fehér csempék közötti piros fuga is erősíti a tér dinamikáját, emellett izgalmas kontúrt ad az elvétve elszórt Dalít idéző ábráknak.

Agnieszka és a tervezők egyaránt megegyeztek abban, hogy az egyértelmű ábrázolások helyett finom utalásokat tesznek az enteriőrbe Dalí tiszteletére – a művész munkásságán túl ugyanis a tulajdonosnak más kötődése is van a spanyol festőművészhez. A 90-es években nevelkedett generáció Salvador Dalí nevét meghallva a híres parfümös flakonra asszociál, amely édesanyáik polcain állt – a tervezők azt szerették volna, ha ez egyfajta motívumként szerepelne, nem triviális utalásként: például a lépcső melletti falon látható parfüm és a tigris motívum az interpretációja ennek a népszerű értelmezésnek. Bár maga Salvador Dalí közvetlenül is megjelenik egy helyen – a falon a művész portréja lóg, amely a tulajdonos saját tárgyi emléke.

A kávézó vendégei zöld, piros és terrazzo asztalok között választhatnak, amelyekhez a dán HAY márka bordó székei dukálnak. A mély ablakpárkányokat további ülésekké alakították, közvetlenül a kávézó bejáratánál pedig egy magas asztal várja a gyors kávézókat.  

A vörös színű rétegelt lemezből készült lépcsők beépített, kis asztalkával a tervezők másik alternatívája a további ülőhelyek kialakítására. Ez a hely növények vagy érdekes installációk bemutatására is alkalmas lehet, utalva a téma és ebből fakadóan a hely komplexitására.

bo/sko | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Label Magazine

továbbiak
Kantin #7 – Halételek
lifestyle

Kantin #7 – Halételek

A nyári életérzéshez szervesen hozzátartozik a Balaton partján fogyasztott, előzőleg gondosan beirdalt, majd fűszeres, paprikás lisztben alaposan megforgatott, forró olajban kisütött hekk. Pedig a konyhánk jóval többet tartogat ennél – nézzük meg, hogy a Kantin pultjában milyen halas fogásokat találunk! Dekadens dolog a halételek világa. Magyarország bővelkedik édesvizekben, a halállományunk is
A kollaboráció, amiről nem tudtuk, de szükségünk volt rá: ZC „BOLESŁAWIEC” x Reserved
design

A kollaboráció, amiről nem tudtuk, de szükségünk volt rá: ZC „BOLESŁAWIEC” x Reserved

A lengyel Reserved és a híres „Bolesławiec” Kerámiaművek közösen megalkotott kollekciója összekapcsolja a lengyel kerámiát a divat és lakberendezés világával, így öltöztetve modern köntösbe a klasszikus közép-európai motívumokat. A Reserved tervezőinek elsődleges célja az volt, hogy megőrizzék a jellegzetes Bolesławiec esztétikát, és eközben mégis egy olyan új megjelenést érjenek el,
Gigantikus lengyel repülőtér épül vasútállomással a Foster + Partners és Buro Happold keze nyomán
design

Gigantikus lengyel repülőtér épül vasútállomással a Foster + Partners és Buro Happold keze nyomán

A Centralny Port Komunikacyjny (CPK) bemutatta az új lengyel repülőtér építészeti tervezésének látványterveit. Az organikus formák és tágas nyitott terek szerelmesei imádni fogják. A Varsótól nagyjából 37 kilométerre tervezett repülőtér megvalósításához a tavalyi évben kezdtek hozzá egy több mint 250 szakemberből álló csapattal, hogy létrehozzák Kelet-Közép-Európa egyik legfontosabb jövőbeli csomópontját.