Dreaming Threads | Tradíció újraértelmezve

Dreaming Threads | Tradíció újraértelmezve

Magyar tradicionális motívumok újszerű formanyelvvel társítva: Révész Eszter gyönyörű lakástextíliáival és a design eszközének segítségével ülteti át a népművészet jellegzetes elemeit kortárs enteriőrökbe, új olvasatot és alternatívát kínálva azok felhasználásában.

Révész Eszter saját márkáját 2019-ben alapította, Dreaming Threads néven. A márka sajátossága, hogy a kézzel szőtt szőnyegeken és párnahuzatokon új, izgalmas megközelítésben jelennek meg olyan figurális népi motívumok, mint a virág, madár, páva vagy a csillag.

A tradicionális minták keverednek a kortárs trendeknek megfelelő pasztell színvilágú, puha textíliákkal. Eszter az anyagok eredeti plasztikusságát is tovább fokozza: az egymással kombinált különböző népi elemek tapinthatóvá válnak.

A textilhez fűződő személyes viszonyom és érdeklődésem gyerekkoromtól folyamatosan épül és formálódik. A tanulmányaim során is végig a textilkészítés és struktúraalkotás foglalkoztatott. A szerkezetből eredő plasztikusságot nagyon izgalmasnak találom, igyekszem minél több módon elérni ezt a hatást az általam tervezett és készített szövetekkel. A textil számomra abszolút taktilis, fontosnak találom azt a többletet, amit az érintés révén pluszban le lehet olvasni egy felületről a mintázatán túl. A szöveteknek saját mikroviláguk van, melyet közelről lehet igazán megismerni ” – emeli ki Eszter.

A különleges, egyedi módon megalkotott lakástextilek igazi műalkotások. A népi motívumokat megjelenítő szőnyegek hagyományos használatuk mellett, tetszés szerint, akár falra is helyezhetők, falikép vagy falvédő formájában.

A hazai folklórból való merítés nem csak a termékeken, hanem a márka logójában is visszaköszön: központi eleme az ikonikus madár motívum megjelenítése, kortárs vonalvezetéssel.

Az első FOLK-A-LOT kollekciót számos designer bolt mellett, most megtaláljátok a márka újonnan induló webshopjában is. Emeljétek be ti is a tradíciót otthonotokba!

Dreaming Threads | Facebook | Instagram


Felelős márkaként, a Dreaming Threads most új, szociálisan érzékeny kampányt indít, amelynek keretében az április 15. és május 31. közötti időszakban, a webshopon leadott rendelések 50%-át felajánlja a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára. Az 50+50 SEGÍTSÜNK EGYÜTT kezdeményezés elérhető a márka Instagram és Facebook oldalán.

továbbiak
Odett X CsaK | Fehér fény
digitális

Odett X CsaK | Fehér fény

Márciusban vették volna fel a klipet az új dalhoz, de a koronavírus-járvány miatt sajnos le kellett mondani a forgatást. Így történt, hogy végül a cuki GIF-jeiről ismert Klement Csaba készíthette el Odett Fehér fény című számához az Alice Csodaországban ihlette animációt – a lehető legjobb másik „A” verzió. Polgár Odett [https:
NÉGYSZÖGLET – Esterházy Péter
art

NÉGYSZÖGLET – Esterházy Péter

Megbillent a föld, éles szögben húzott tusfeketék rajzolnak határt, a szigorú vonalakon talán egy sál lilája. Ha fölöttem, ha alattam, mint egy sziget az égben. Itt lakom én. Budapest. Forrai Ferenc [http://forraiferenc.hu/] sorozata. 1950. április 14-én született Esterházy Péter. HASNYÁLMIRIGYNAPLÓ 2015. június 3., szerda Okvetlenül le akartam írni
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

Az interjúkat, a kiállítás-megnyitókat, a szakmai beszélgetéseket most mindenki otthonról bonyolítja, és – furcsa módon – emiatt mintha a megszokottnál közelibb és még emberibb helyzetben látnánk egymást a virtuális térben. A hétre több olyan platformot is összegyűjtöttünk nektek, ahol hazai és külföldi tervezők egyaránt nyíltan beszélnek arról, hogy milyen körülmények között dolgoznak