Élet a peremen | Sziklaszirti házak

Élet a peremen | Sziklaszirti házak

Sziklákon kapaszkodó otthonok, melyek a semmi vagy épp a tenger vad hullámai fölött magasodnak – mutatunk pár extrém környezetbe álmodott házat, amelyekben a szürke hétköznapok alatt is folyamatos adrenalinlökethez juthatunk.

A „living on the edge” kifejezés sosem volt olyan találó, mint ezeknek a házaknak az esetében. A gravitációt semmibe vevő házakat sziklaszirtek peremére tervezték – egyelőre mind csak látványterveken léteznek. A válogatást az ukrán Yakusha Design építészeti stúdió lebegő üvegkabinja ihlette, amely 270 fokos panorámájával vált világhírűvé.

Air Cabin, Yakusha Design

Egy elképzelt szörfös megrendelő igényeihez készült az ukrán design- és építészeti stúdió, a Yakusha házterve. A beton támfalra illesztett üvegkabinból a tulajdonosok tökéletes rálátást nyernének a hullámokra.


Casa Brutale, OPA

A holland OPA designstúdió még 2016-ban állt elő lélegzetelállító háztervével, ami olyan népszerűnek bizonyult, hogy egy megrendelő be is jelentkezett érte. A munkálatok állítólag 2017-ben kezdődtek el Libanonban, azóta azonban nincs hír a projektről.


Cliff House, Modscape

A prefab házakra szakosodott ausztrál cég egy sziklára kapaszkodó házat képzelt el a vízfelszín fölött ötemeletnyi magasságban. A lakók a legfelső szinten juthatnak be az épületbe, ahonnan lifttel érhetik el az alsó szinteket.


Izlandi ház, Alex Hogrefe

Eredetileg egy renderezőprogramhoz készült Alex Hogrefe izlandi sziklás tájba álmodott otthona. A betonházból lenyűgöző kilátás nyílna az északi vizekre, a belső terekben pedig a mid-century stílus dominálna – ha a ház megépülne.

Forrás: The Spaces

továbbiak
Bemutatkoznak a Pozsonyi Illusztrációs Biennálé magyar alkotói
art

Bemutatkoznak a Pozsonyi Illusztrációs Biennálé magyar alkotói

Kiállításon mutatják be a nagy hagyományú 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennálén résztvevő tizenhárom magyar illusztrátor munkáit augusztus 17. és szeptember 6. között a Pesti Vigadóban. Nem csak az illusztrációk szerelmeseinek! A Pozsonyi Illusztrációs Biennálé 27. kiadását tavaly ősszel a pozsonyi vár épületében rendezték meg. Ahogy Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti
HIGHLIGHTS | Főzzünk!
branding

HIGHLIGHTS | Főzzünk!

„Főzni bárki tud” – Gusteau séf aranybecsű kijelentése óta tudjuk, hogy még egy csatornából érkezett patkány is képes lehet elkészíteni a legfinomabb falatokat – legalábbis egy Pixar-animációs filmben. Vonatkoztassunk el attól, hogy egy kevésbé kedvelt rágcsálóval van dolgunk a filmvásznon, mert ami a lényeges, ha főzésről van szó, az a szenvedély. A
Megdermedt idő | Adam Wilkoszarski
east

Megdermedt idő | Adam Wilkoszarski

Üres vízpart, csend, elhagyatott lakókocsik és leeresztett medencék:  lengyel Adam Wilkoszarski költői és nosztalgikus hangulatú képein elhagyatott üdülők tűnnek fel. Adam Wilkoszarski néhány évig számos európai üdülőt látogatott meg, hogy megalkossa „After Season” fotósorozatát. A képeken megjelenített helyek túlnyomó része Lengyelországban, Romániában és Finnországban található. A lencsevégre kapott, kiüresedett tóparti