Bemutatkoznak a Pozsonyi Illusztrációs Biennálé magyar alkotói

Bemutatkoznak a Pozsonyi Illusztrációs Biennálé magyar alkotói

Kiállításon mutatják be a nagy hagyományú 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennálén résztvevő tizenhárom magyar illusztrátor munkáit augusztus 17. és szeptember 6. között a Pesti Vigadóban. Nem csak az illusztrációk szerelmeseinek!

A Pozsonyi Illusztrációs Biennálé 27. kiadását tavaly ősszel a pozsonyi vár épületében rendezték meg. Ahogy Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára a Magyar Gyermekirodalmi Intézet weboldalán is kiemelte: „A Pozsonyi Illusztrációs Fesztivál egy olyan seregszemle, amely Japántól Mexikóig ad áttekintést a világ illusztrációs művészetéről. Teljességet aligha ígérhet, ám több mint hatvan éves fennállása alatt mindig kiváló érzékkel állította előtérbe az illusztrációs grafika nemzetközi összehasonlításban is minőségi alkotásait és újszerű kezdeményezéseit.”

Bodonyi Panni

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet szakmai zsűrije minden évben szemlézi a gyermek- és ifjúsági könyveket, amely tizenhárom alkotót kért fel a pozsonyi biennálén való részvételre. A kiválasztott alkotók közé bekerült többek között Dániel András, az Év Gyerekkönyve-díjas És most elmondom, hogyan lifteztem című képeskönyvével, Kárpáti Tibor Budapest OFF címre hallgató pixel-városképeivel és Várszegi Adél verses dinoszaurusz-határozójához készült illusztrációival, valamint Nagy Diána papírszínházas lapozójával és Bodonyi Panni a Mesélj rólam! című kötethez készített illusztrációival.

Kárpáti Tibor
Dániel András
Nagy Diána

Az eseményen az inspiráló és progresszív illusztrációk mellett a könyvekkel is megismerkedhetünk, továbbá a biennálé díjnyertes, nemzetközi munkáit is megcsodálhatjuk. A kiállítás gyerekeknek szóló workshoppal és tárlatvezetéssel is kiegészül majd, amelyről részletesebben a Facebook eseményben tudtok tájékozódni.

Kiállító magyar művészek: Baranyai (b) András, Békés Rozi, Bölecz Lilla, Bodonyi Panni, Dániel András, Grela Alexandra, Herbszt László, Kárpáti Tibor, Keresztes Dóra, Maros Krisztina, Nagy Diána, Rofusz Kinga, Takács Mari.

A program társszervezője a Budapesti Szlovák Intézet.

Borítókép: Grela Alexandra

Magyar Gyermekirodalmi Intézet | Web | Facebook | Instagram
Pozsonyi Illusztrációs Biennálé | Web

továbbiak
HIGHLIGHTS | Főzzünk!
branding

HIGHLIGHTS | Főzzünk!

„Főzni bárki tud” – Gusteau séf aranybecsű kijelentése óta tudjuk, hogy még egy csatornából érkezett patkány is képes lehet elkészíteni a legfinomabb falatokat – legalábbis egy Pixar-animációs filmben. Vonatkoztassunk el attól, hogy egy kevésbé kedvelt rágcsálóval van dolgunk a filmvásznon, mert ami a lényeges, ha főzésről van szó, az a szenvedély. A
A hét kedvenc enteriőrjei_23
design

A hét kedvenc enteriőrjei_23

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Az e heti válogatás kulcsszava a természetesség. Ez alatt egyszerre értjük a nyers anyag használatát, egy meghatározó panorámát és az adott tér alapvető
Indulj el! | Mátra
egyéb

Indulj el! | Mátra

Az Északi-középhegységben húzódó, mindig hűvös és friss levegőjű Mátra Európa legnagyobb fiatal vulkáni övezetéhez tartozik. Hazánk két legmagasabb csúcsa, a Kékes és Galyatető is ebben a hegységrendszerben magasodik. Változatos erdőtársulásaihoz gazdag állatállomány kapcsolódik: a bükkösökben sétálva közülük a különböző nappali lepkék és színes rovarok a legszembetűnőbbek. Bár az első emberek