Elhalasztják a London Design Biennale-t

Elhalasztják a London Design Biennale-t

A koronavírus nem csak a sport, hanem a művészeti élet menetrendjét is felülírja. Így történt most a London Design Biennale-val is. A nemzetközi közönséget is megmozgató designseregszemle harmadik alkalommal rendezett eseménye egy évet csúszik.

A döntés okaként egyértelműen a koronavírus-járványt nevezik meg a szervezők:

Továbbra is a látogatóink és tervezőink biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért a jelenlegi utazási korlátozások és karanténra vonatkozó szabályok fényében a 2020 Biennale kiállítást 2021-re halasztjuk.

Az eseményt 2020. szeptember 8. és 27. között tartották volna, de ez a dátum jövő júniusra tolódik, a helyszín, azaz a londoni Somerset House azonban nem változik.

Az év témája a Rezonancia, kurátora pedig Es Devlin designer lesz. Körülbelül 50 ország és tájegység alkotói reflektálnak majd a témára különböző, izgalmasabbnál izgalmasabb installációk és prezentációk formájában.

A zsűri további kiemelt tagjai között szerepel a New York-i Museum of Modern Art (MOMA) szenior design kurátora, Paola Antonelli és a V&A szenior kurátora, Victoria Broackes.

A 2016-ban John Sorrell és Ben Evans által alapított fesztivál a világ design szcénájának egyik legfontosabb eseménye, ezért az alapítók is igyekeztek megnyugtatni a kedélyeket:

Nem tudhatjuk, mit hoz a következő hat hónap COVID-19 fronton, így egy olyan innovatív és felelős programon dolgozunk, amely rugalmasan alakítható a mindenkori helyzethez.

forrás: designweek

továbbiak
Bonyolultból az egyszerű felé | Varga Luca – Interiorlines
east

Bonyolultból az egyszerű felé | Varga Luca – Interiorlines

Sokan vágyakoznak tetőtéri lakásba, ki a sok fény, ki a gerendák romantikája miatt. Varga Luca, az Interiorlines építész tervezője abban segített megbízóinak, hogy az egyébként bonyolult rendszerű tetőtér légies élettérként szülessen újjá. A III. kerületi, belső kétszintes, nagy belmagasságú lakásban legalább annyi potenciál rejtőzött, mint amennyi kihívás. Az összetett geometriájú
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

A hét elején még elcsíphetjük a régió kortárs galériáinak példaértékű kezdeményezését, emellett sok-sok olvasni- és néznivalót is összegyűjtöttünk a következő pár napra a Disegno új lapszámától kezdve az ülés történetét bemutató filmen át a Maform oktatóanyagaiig. Mutatjuk a részleteket! not cancelled east x south A not cancelled east x south
Alpesi menedékházak Szlovéniából
east

Alpesi menedékházak Szlovéniából

A szél, a hó, földcsuszamlások, a terep és a szélsőséges időjárási körülmények mind specifikus építészeti formát, szerkezetet és koncepciót követelnek. Ezúttal a szlovén Alpokból gyűjtöttünk össze nektek menedékházakat, amelyekben nem csak az a közös, hogy mindegyikből megcsodálhatjuk a szlovén tájat, hanem az is, hogy mindegyiket helikopterrel szállították a végleges helyére,