fbpx
Nyomj Entert

Emberközpontú tervezés egy luxusüdülőben

A Maldív-szigeteken újonnan nyílt villák és a hozzákapcsolódó infrastruktúra az emberi léptékű luxus megtestesülései. Természet és design, technológia és rusztikusság találkozik a maximális kikapcsolódás, komfort és esztétikai élmény érdekében. 

Az MK27 építész stúdió a szigetvilág szépségéből és metaforikus jelentőségéből inspirálódva tervezte meg az üdülőkomplexumot, olyan tereket és hangulatot varázsolva, amik mély kapcsolatot hivatottak teremteni a természettel. A Patina Maldives üdülőhöz tartozó kilencven villa mindegyikét zöldellő parkok és az óceán kékje öleli körül. A hatalmas ablakfelületek, teraszok és az átlátható belső terek összemossák a határt kint és bent között. Vannak olyan lakóegységek is, amelyek konkrétan a nyílt vízre épültek.


Az luxus végig emberi léptékű és visszafogott marad: a finom építészeti vonalak tisztelettudóan alacsonyak, soha nem lépik át a horizontot, így hagyva teret a környezetnek. Az enteriőrökre is hasonló nemes letisztultság jellemző: természetes matériák, földszínek és klasszikus formavezetés uralkodik, meleg és megnyugtató atmoszférát teremtve.


Az építészek szerint itt mindenkit az irodalom egyik legjellegzetesebb archetípusának, a szigetnek az elérése köt össze. Az elszigeteltség végső metaforája lehetővé teszi az emberek számára, hogy a társadalom nyomása nélkül visszatérjenek az emberiség alapjaihoz: összekapcsolódjanak egymással. “Patina egyedülálló lehetőség nyújt arra, hogy együtt legyünk elszigetelten. A Maldív-szigetek a Föld egyik legelszeparáltabb lokációja, ezt a helyet mégis arra terveztek, hogy az emberek találkozzanak egymással” – magyarázza Marcio Kogan vezető építész.

Studio MK27 | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük