Éteri hangulatú kollekció köszönti a tavaszt | Manuela

Éteri hangulatú kollekció köszönti a tavaszt | Manuela

A tavaly ősszel elindított GOOSE, a divatipar megszokott szezonalitásával szakító, egész éven átívelő Manuela kollekció most új fejezethez érkezett. A márka kollázsmintás printjei tavaszias színpalettával, Bodnár Zsófi varázslatos fotóin megörökítve tértek vissza. Az összhatás pedig skandináv minimalizmus, melegséggel és egy csipetnyi eklektikával fűszerezve.

Maráczy Manuéla munkásságát évek óta kísérjük figyelemmel. A művészeti alapokon nyugvó márka esszenciája a karakteres kollázsmintában rejlik. Maunéla számára a kollázs filozófiat jelent: e technikán keresztül fejti fel gondolatait és érzéseit, olyan vizuális nyelvet alkotva, amely hidat képez művészet, design és személyes világa között. Azt vallja, hogy az élet maga is kollázsszerű: a körülöttünk lévő emberek, benyomások és emlékek összességéből áll össze.

„A múzsa talán saját magam vagyok. Van, hogy a mindennapok kellemetlen érzéseiből vagy boldogságából merítkezem, van, hogy egyszerűen csak megragad egy alak vagy egy szín” – meséli a tervező.

A brand korábban gyerekruhákra specializálódott, 2020 őszén azonban nagy átalakuláson ment keresztül. Bővült a célcsoport és a repertoár is: felnőtt férfi és női ruhák mellett a kollekciókhoz kapcsolódó műalkotások és dekorációs elemek is megjelentek a kínálatban. „A márka bárkinek és mindenkinek szól. Igyekszem egyre jobban leegyszerűsíteni az egyes ruhadarabokat, hogy minél inkább nem- és korfüggetlenek legyenek” – mondta el Manuéla.

A GOOSE kollekciót stílszerűen a vadludak és a természet ihlette. „A vadlúd nemcsak szép állat, de szabadon él csoportokban, családban. Erre az érzésre vágyom nagyon: hogy egy nagy, átfogó, ölelő és szerető család vegyen körül” – mesélte a tervező.

A tavasszal debütált darabok a lúdtoll színeiből inspirálódtak. A harmonikus árnyalatok fürdődresszeken, laza ingeken és blézereken jelennek meg. Az összhatás friss és könnyed!

A különleges, éteri hangulatú fotókat Bodnár Zsófi készítette egy üresen álló, rakparti műteremben. Manuélát a tér retró hangulata és minimalizmusa fogta meg, a hely régi művészeti középiskolája stúdiótermeire emlékeztette. A helyszín atmoszférája nyitottságot sugall, a napos, szabad nyári délelőttök hangulatát idézi.

Fotó: Bodnár Zsófia
Modell: Bartha Lenke Anna, Lovas Milán
Smink: Hajdú Zsófia

Manuela Collage Art | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Lángos újragondolva
east

Lángos újragondolva

Új vendéglátóhely nyílt Pozsonyban karakteres repertoárral és jellegzetes enteriőrrel. A Langoš Bar kínálatában a klasszikus, hagyományos falatok mellett az újragondolt ízek is megférnek. A Langoš Bar egy apró streetfood-bár, amely Pozsony városközpontjában, egy régi vásárcsarnokban található. Ahogy elnevezéséből is kiderül, a bár kínálata a hagyományos magyar konyha lágy kelt tésztából
Képeslapszerű szlovén táj | Bled
egyéb

Képeslapszerű szlovén táj | Bled

Bled Ljubljanától északnyugatra fekvő városa mellett egy tó partján, sziklák több száz méteres magaslatán magasodik Szlovénia legrégebbi, több mint ezer éve épített vára. A nagy múlttal rendelkező Bledi vár ma már közkedvelt turista-zarándokhely, ugyanis a képeslapszerű táj és a kirándulás mellé különböző programok társulhatnak látogatásunk során, ha úgy tartja kedvünk.
Kézműves vodka Csernobil közelében termesztett gabonából | Atomik
east

Kézműves vodka Csernobil közelében termesztett gabonából | Atomik

Szebbé lehet-e tenni a világot egy kupica vodkával? Rávághatnánk, hogy persze, hiszen pár pohárka után minden jobb színben tűnik fel. Van egy vodka, ami azonban sokkal többre hivatott ennél. Több éves kutatómunka és ellenőrzések sora előzte meg a Atomik vodka megszületését, ami, ha megfelel az előírásoknak is, gyártásba kerülhet. A