Fehér kimonóban a figyelemért folyó harcban - ma jelent meg OIEE legújabb videóklipje

Fehér kimonóban a figyelemért folyó harcban - ma jelent meg OIEE legújabb videóklipje

Pörögnek az információk, le sem tesszük a telefont a kezünkből, a körülöttünk lévők történetei csak pillanatnyi villanások, ahogy a képek, a hangulatok vagy a saját életünk is: az egyén figyelme a legfontosabb érték, pénzre váltható, ez működteti a gazdaságot vagy a társadalmat. Hova tűnik a személyiség a figyelemért folyó harcban? - teszi fel Kocsis Bence (OIEE) a kérdést új videóklipjében, de a választ már nem egyedül, hanem közösségben, képző-, tánc- és szobrászművész, animátor és vj bevonásával igyekszik megadni.

Off Beat Echo címmel jelent meg Kocsis Bence OIEE nevű zenei projektjének új dala az áprilisban megjelenő Two Sides című albumról. A dal Chemical Brothers Grammy-díjas hangmérnöke, Steve Dub közreműködésével készült, témája a bennünk lévő folyamatos harc a társadalom és környezetünk által generált elvárásokkal szemben, mert a túlpörgetett mediatizált világban is mindenki a megnyugvást keresi.

Az énekes-dalszerző rendezte videóban saját sötét vízióját társalkotókkal valósítja meg: Kocsis Bence fehér kimonóban, valamint a látóteret leszűkítő, hóvakság ellen készített szemüvegben énekel, ha már védekezni kell az egyént felszámoló totális ingerfolyam ellen. A fekete teret látomásos képi világ és a belső folyamatok villódzó kivetülései töltik meg.

“A folyamatos ingerek szinte láthatatlanul tettek függővé. Az Off Beat Echóban és a videoklipben igyekeztem visszavenni a kontrollt, mert azt vettem észre, hogy az ingerfüggőségem meghatározta a mindennapjaimat ” - mondta Kocsis Bence a videoklip koncepciójáról. “Egy dal vagy klip minden esetben nyilvános állítás is, még akkor is, ha a legszemélyesebb kérdéseimre alkotóközösségként próbáltunk meg válaszokat keresni.”

Kocsis Bence MOME Design és Művészetmenedzsment szakán végzett, mindig is érdeklődött a műfajok közötti kollaborációk iránt. Az Off Beat Echo videoklip elkészítése során ezért momés hallgatókkal, különböző területről érkező művészekkel együtt reflektáltak a szám témájára, ami egyben generációs élményük is. A futurisztikus videóban analóg megoldásokkal ábrázolják a személyes és a társas életet felszámoló digitális világot: a projekcióktól a hologramvetítésig mindent a MOME-n rögzítettek.

Az Off Beat Echo című dalt élőben először a lemezbemutató a Turbinában lehet hallani április 22-én.

Az Off Beat Echo videoklip alkotócsapata:
Kocsis Bence (OIEE)  - Rendező, Art Director és Producer, Zene (MOME)
Karcis Gábor - Mapping, vetítés (MOME)
Körei Sándor - szobrászművész (MKE)
Barna Nóra - táncművész, media design hallgató (MOME)
Nikola Mrkobrad - formatervező (MOME)
Kicsák Blanka - művészet menedzsment (MOME)
Kiss Péter - operatőr, vágó
Cseke Tamás - fotó (MOME)
Székács Dániel Mapping, vetítés (MOME)
Kalászi Benjámin - animáció (MOME)
Wator Ádám - animáció
Pálovics Emese - animáció (MOME)

Forrás: Sajtóközlemény

továbbiak
Add el a használtat, vegyél újat használtan: a nagy Vinted-sztori
business

Add el a használtat, vegyél újat használtan: a nagy Vinted-sztori

A Vintedet mostanra szinte mindenki ismeri. A litván alapítású online piactér egészen új szintre emelte a használtruha-kereskedelem fogalmát, és tette azt kifejezetten divatossá számos országban. A Vinted felhasználók millióinak és nemzetközi piacnak örvend, ám azt túlzás lenne állítani, hogy a litván vállalat lett volna az első, amely használt ruhák adás-vételét
Más típusú látnivalók Pozsonyban | Lenka L. Lukačovičová: Lonely Planet Trnávka
lifestyle

Más típusú látnivalók Pozsonyban | Lenka L. Lukačovičová: Lonely Planet Trnávka

Lenka L. Lukačovičová Lonely Planet Trnávka című projektje Pozsony egy olyan, ismeretlen arcát mutatja meg, amelyet semelyik útikönyvben nem találunk meg. Hlavné námestie (Fő tér), Kék templom, Várostörténeti Múzeum, Vár, Szent Márton-székesegyház. A Lonely Planet szerint a „kötelező látnivalók Pozsonyban” között ezek a „legjobb választások”. Trnávka – amely a szlovák főváros
Anyagok, melyek közel állnak hozzánk | Interjú Kiss Adrian installációs művésszel
lifestyle

Anyagok, melyek közel állnak hozzánk | Interjú Kiss Adrian installációs művésszel

Miért túl nagy a szabadság a festővásznon, miért fontos a brandépítés egy szűk pályán is, és miért nem működnek az installációknál az instant ötletek? Erről mesélt Kiss Adrian, akinek hamarosan újabb önálló kiállítását is megnézhetjük Kassán. Volt-e egy olyan emlékezetes pont gyerek- vagy fiatalkorodban, ami a művészi pálya felé indított