Felfújható elektromos robogó

Felfújható elektromos robogó

Könnyű, felfújható és összehajtogatható elektromos robogóval a fenntartható városokért. Mutatjuk a Poimo közlekedési eszközt!

A „puha” eszközök, vagy puha közlekedés (soft mobility) fontos szerepet játszik a fenntartható és élhető városok kialakításában; ide tartozik minden nem-motorizált közlekedési forma, mint a gyalogos, kerékpáros, görkorcsolya vagy gördeszkával történő közlekedés, amelyek csökkentik a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátást és védik a környezetünket. A puha, könnyű és felfújható Poimo is egy lágyrobot (soft robotics) fejlesztés, amelynek megalkotásában Ryosuke Yamamura, a japán Mercari R4D kutató csoport tagja, a Tokiói Egyetem hallgatói és Hisato Ogata, a Takram stúdió tervezője vettek részt.

A percek alatt felfújható robogó váza hőre lágyuló poliuretánból (TPU) készült, az egyszerű tárolhatóság szempontjából alkatrészei, mint a fogantyú, kerekek, az akkumulátor és a motor mind leszerelhetők; az eszköz tömege pedig nem haladja meg az 5,5 kg-ot.

A tervezők elmondása szerint, a Poimo a kis távolságra használt elektromos biciklik vagy robogók használatát szeretné felváltani, amelyek nem oldják meg a könnyű hordozhatóság és biztonság kérdését. A felfújható közlekedési eszköz az anyagának köszönhetően még a balesetveszélyben is biztonságot nyújt felhasználója és a közlekedők számára egyaránt.

A Poimo egyelőre még prototípus, de a tervek szerint a végleges termék még könnyebb lesz, ezzel tovább egyszerűsítve a hordozhatóságot is.

Mercari R4D | Web
Takram | Web | Facebook | Instagram
Tokiói Egyetem | Web | Facebook

Forrás: Dezeen

továbbiak
Deep Water | Légifotó sorozat
art

Deep Water | Légifotó sorozat

Szabó Viktor [https://www.behance.net/szaboviktor] fotósorozatában egy titokzatos, elhagyatott bányató gyönyörű látványát tárja elénk. A fotós elmondása szerint a tavat és környékét turisztikai attrakciónak szánták, de a projekt valamiért mégsem valósult meg. Forrás: Behance [https://www.behance.net/gallery/88044003/Deep-water]
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

A hét elején még elcsíphetjük a régió kortárs galériáinak példaértékű kezdeményezését, emellett sok-sok olvasni- és néznivalót is összegyűjtöttünk a következő pár napra a Disegno új lapszámától kezdve az ülés történetét bemutató filmen át a Maform oktatóanyagaiig. Mutatjuk a részleteket! not cancelled east x south A not cancelled east x south
Pihenő repülőgépek Tom Hegen légi felvételein
art

Pihenő repülőgépek Tom Hegen légi felvételein

Tom Hegen [https://www.behance.net/TomHegen] új fotósorozatában a repülés globalizált világunkban játszott szerepét vizsgálja, és művészi csendben fejezi ki a jelenleg zajló leállásokat. A repülés a globalizáció egyik kulcseleme. A civil repültetés kezdete óta az emberek és különböző tárgyak A-ból B-be juttatása egyszerűbbé és gyorsabbá vált a kontinensek