Fénnyel tetováló, különleges ékszerek | THE RAYY

Fénnyel tetováló, különleges ékszerek | THE RAYY

A svájci THE RAYY ékszermárka csodás darabjai nem csak viselőik számára hordoznak különleges jelentést: egyedi gyártási technológiájuknak hála úgy tükrözik vissza a fényt, hogy üzenetük láthatóvá váljon.

„Készült aranyból, gyémántból, fényből” – olvasható a THE RAYY honlapján. A fény itt valóban az alapanyagok egyike, nem csak a nemesfémek és a drágakövek utólagos velejárója, a márka ugyanis az évezredes ötvösművészetet és a high-tech módszereket ötvözi különleges ékszereinek megalkotásához.

A technológia mögött Yuliy Shwartzburg és Romain Testuz állnak. Évekig tartó kutatásuk eredményeképp az arany felületét úgy tudják megmunkálni, hogy az meghatározott formában verje vissza a fénysugarakat.

A folyamat leegyszerűsítve úgy fest, hogy precíz optikai szimulációval előre kiszámolják, hová fog a fény koncentrálódni az ékszeren, majd ennek az információnak a birtokában látják el azt a megrendelő által választott üzenettel, szimbólummal.

A tizennyolc karátos aranyékszereket a márka kreatív igazgatója, Noémie Arrigo három alapelv mentén tervezi meg: absztrakció, modernitás és egyszerűség. Általában egy elvont ötletet önt formába, de gyakran nyúl  ékszerklasszikusokhoz is, hogy azokat gondolja újra. A márka legutóbbi kollaborációjába az ismert svájci tetoválóművészt, Maxime Plescia-Büchit vonta be – ebből született meg a tizenkét csillagjegy szimbólumait magán hordozó medálkollekció.

THE RAYY | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Yatzer, THE RAYY

továbbiak
Like a local #8 – Minus11, Cioccolatte, Bon Dia
gasztronómia

Like a local #8 – Minus11, Cioccolatte, Bon Dia

Egy tökéletes nyári napnak sok ismertetőjegye lehet – kellemes meleg, ragyogó napsütés, lágy szellő, jó hangulat és hűsítő finomságok. Akár így, akár a tomboló kánikulában, egy jó fagyival biztosan nem nyúlhatunk mellé. A hazai fagylaltszcéna ugyanis dinamikusan fejlődik évek óta, ezért nehéz kedvencet választani, de azért megpróbáljuk, következő hónapban pedig újabb
Digitális turizmus: elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség adatbankja
branding

Digitális turizmus: elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség adatbankja

Egy minél inkább digitális, valamint adat alapú világ felé tartunk, ebből nem maradhatnak ki az olyan állami szervek sem, mint a Magyar Turisztikai Ügynökség. Legújabb honlapjukon, az igyutazunk.hu-n ezt a két aspektust ötvözték, létrehozva egy olyan oldalt, mely a szakértőkön túl a nagyközönség számára szolgáltat hasznos információkat és látványos
Rév Marcellt másodjára is Emmy-díjra jelölték
art

Rév Marcellt másodjára is Emmy-díjra jelölték

A Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia kihirdette az idei Emmy-díj jelöltjeit, akik között Rév Marcell is ismét szerepel. A magyar operatőrt az Eufória sorozat egyik epizódjáért jelölték. Július 12-én hirdették ki a legrangosabb televíziós díj, az Emmy-díj 2022-es várományosait. Rév Marcellt tavaly is jelölték az HBO számára készített Eufória sorozat