Fénnyel tetováló, különleges ékszerek | THE RAYY

Fénnyel tetováló, különleges ékszerek | THE RAYY

A svájci THE RAYY ékszermárka csodás darabjai nem csak viselőik számára hordoznak különleges jelentést: egyedi gyártási technológiájuknak hála úgy tükrözik vissza a fényt, hogy üzenetük láthatóvá váljon.

„Készült aranyból, gyémántból, fényből” – olvasható a THE RAYY honlapján. A fény itt valóban az alapanyagok egyike, nem csak a nemesfémek és a drágakövek utólagos velejárója, a márka ugyanis az évezredes ötvösművészetet és a high-tech módszereket ötvözi különleges ékszereinek megalkotásához.

A technológia mögött Yuliy Shwartzburg és Romain Testuz állnak. Évekig tartó kutatásuk eredményeképp az arany felületét úgy tudják megmunkálni, hogy az meghatározott formában verje vissza a fénysugarakat.

A folyamat leegyszerűsítve úgy fest, hogy precíz optikai szimulációval előre kiszámolják, hová fog a fény koncentrálódni az ékszeren, majd ennek az információnak a birtokában látják el azt a megrendelő által választott üzenettel, szimbólummal.

A tizennyolc karátos aranyékszereket a márka kreatív igazgatója, Noémie Arrigo három alapelv mentén tervezi meg: absztrakció, modernitás és egyszerűség. Általában egy elvont ötletet önt formába, de gyakran nyúl  ékszerklasszikusokhoz is, hogy azokat gondolja újra. A márka legutóbbi kollaborációjába az ismert svájci tetoválóművészt, Maxime Plescia-Büchit vonta be – ebből született meg a tizenkét csillagjegy szimbólumait magán hordozó medálkollekció.

THE RAYY | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Yatzer, THE RAYY

továbbiak
Régen minden jobb volt | Quixotic
branding

Régen minden jobb volt | Quixotic

Futurisztikus járgányok, görkorcsolya, neonfények: minden, ami egy nyolcvanas éveket idéző díszlethez kell. Erős indítás, mely megalapozza a 2021-ben várható újabb retróőrületet. Strangers Things-, Knight Rider-, Vissza a jövőbe-függők, figyelem! A nyolcvanas évek hangzását és esztétikáját hazánkban is újra reflektorfénybe helyező synthwave-producer, Quixotic számos hazai és nemzetközi elismerés kísérte karrierjének újabb
Digitális élményközpont és pop-up rendezvényhelyszín a Veszprém-Balaton 2023 programjában
east

Digitális élményközpont és pop-up rendezvényhelyszín a Veszprém-Balaton 2023 programjában

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében olyan beruházások valósulhatnak meg, amelyek nemzetközi szintű attrakciók és művészeti koncepciók segítségével nemcsak hazai szinten növelik Veszprém láthatóságát, hanem európai viszonylatban is az élvonalba emelik a várost. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program infrastruktúra-fejlesztésének középpontjában a kulturális és közösségi programokat kiszolgáló beruházások
Varrással a fenntarhatóságért | PINKPONILO éves beszámoló
divat

Varrással a fenntarhatóságért | PINKPONILO éves beszámoló

Idén sem dobtak kukába textilt, különböző projektek mellett több fenntartható divatmárkával is dolgoztak és közösségi eseményeik sem maradtak el. Éves beszámoló a PINKPONILO közösségi műhelyétől! A tavalyi év mindenki számára nehézségekkel és kihívásokkal járt, ezért mindig örülünk, ha a sok bizonytalanságban jó híreket is kapunk. A PINKPONILO 2017 őszén nyitotta