fbpx
Nyomj Entert

Gabonatárolóból mikroház

A kreatív újrahasznosítás és alternatív életmód találkozik Stella van Beers projektjében. A fiatal tervező a vidéki holland tájakon megszokott látványt nyújtó mezőgazdasági tárolókból inspirálódva egy hét méteres gabonasilót alakított át kétszintes lakóházzá.

A „Silo living” (Siló élet) elnevezésű projektet a Dutch Design Week (Holland Design Hét) 2021 keretében mutatták be az Eindhoveni Design Akadémia diplomakiállításának részeként.

A felújítási folyamat a meglévő gabonasiló elszállításával kezdődött, amit egy magasnyomású mosóval tisztítottak meg. A tervező ezután az új lakóteret kiugró ablakokkal egészítette ki; a lakáshoz pedig egy csigalépcső biztosítja a hozzáférést. Végül az újjászületett siló egy kör alakú tetőablakkal vált teljessé. Az így kialakított mikroház belsejében egy fényárban úszó nappali, és legfelső szintjén egy hálószoba kapott helyet, ahová egy létrán keresztül lehet feljutni. A projekt tulajdonképpen prototípusként szolgál: a tervező szabványos alkatrészeket használt, így a terv más gabonatároló silókra is alkalmazható. Ezzel új megoldást kínál a Hollandiában elhagyatottan álló tárolók újrahasznosítására.

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük