fbpx
Nyomj Entert

A jövő fogyasztójától az egyedülálló vegán kantinig | Piqniq pakk – 4. rész

A vegán étkezés egyre nagyobb teret hódít, de vajon működőképes lehet-e hosszú távon egy kizárólag növényi alapanyagokra hangolt kantin? Hogyan vezessük vállalkozásunkat, ha alább hagy a kezdeti lelkesedés, elszáll a „rózsaszín köd” és jönnek az embert próbáló hétköznapok? Mire figyeljünk, ha halat is felszolgálnánk az éttermünkben? Hogyan tarthat lépést egy gasztrovállalkozás a fogyasztók elvárásaival? Csupa fontos kérdés, amire a 4. Piqniq pakk adja meg a választ!


PODCAST: A jövő fogyasztója: Vendégigény – vendégélmény

A fogyasztási szokások folyamatosan változnak, minden vállalkozásnak kihívást jelent, hogy megszólítsa a közönséget. Vajon a vendég elvárásai alakítják a vendéglátóhelyet, vagy a vendéglátóhelynek kell utat mutatni a fogyasztónak, hogy felismerje, tulajdonképpen mire van igénye? Hogyan tud felkészülni egy gasztrovállakozás, ha a jövő emberének akar élményt nyújtani?

A Piqniq Budapest negyedik podcastjában vendégünk Eölyüs Endre, a Mastercard regionális vezetője, és Gréczi Szilárd, aki egy ikonikus budapesti kávézó munkatársa és üzletvezetője volt hét éven keresztül. Velük vitattuk meg a kérdést, hogy hogyan kell egy vállalkozásnak lépést tartani a fogyasztók elvárásaival.

VIDEO: Menza kizárólag növényi alapokon: The Planteen – kantin újragondolva

A vegán étkezés népszerűsége világszerte nő a fogyasztók körében. Egyre több hazai gasztrovállalkozás ismeri fel, hogy nem lehet és nem érdemes ezt a trendet megkerülni, és a választékban helyet kell adni ezeknek a fogásoknak. Egy kizárólag növényi alapanyagot használó menza üzemeltetése viszont bátor vállalkozásnak számít, nincs rá hazai példa, és még Európát tekintve is újítónak számít vele a The Planteen csapata. Videónkban az alapító, az ügyvezető és a vezető chef beszél arról, hogy mire alapozzák a vállalkozás sikerét, mit szeretnének átadni a vendégeiknek, és milyen szemléletmóddal érdemes belevágni egy ilyen projektbe.

PATRON: Szerelem és üzlet – Hogyan vezesd a gasztrovállalkozásodat? Üzletvezetési workshop a sörfőző szakemberekkel

Az üzletnyitás csupán az első lépése az álmok megvalósításának. De mi történik az első év izgalma után? Mi történik, ha a „rózsaszín köd” elszáll? Valóban hátra lehet dőlni és hagyni, hagy menjen minden a maga útján?

A Mad Scientist tulajdonosa és üzletfejlesztője, Szilágyi Tamás és Sefcsik Márton, egy 8 fősre tervezett, 2 órás workshopon osztják meg tapasztalataikat az üzletvezetés emocionális oldaláról. Hogyan lehet fenntartani a lelkesedést hosszabb távon, és mi viheti előre a vállalkozást a nehezebb időszakokban.

A méltán népszerű Mad Scientist kisüzemi sörfőzde 2016-ban nyitotta meg kapuit a kézműves sörök szerelmesei előtt, többek között Szilágyi Tamás vezetése alatt. A brand négy alap söre után számtalan izgalmasabbnál izgalmasabb ital került a palettára, melyek jelentős része nemzetközi elismerést is kapott. 2018-ban csatlakozott a csapathoz Sefcsik Márton, aki korábbi marketing és sales tapasztalait hozta a Mad Scientisthez.

HOW-TO: 6 tipp, hogy gazdaságosan tarthass friss halat üzletedben

A  jól elkészített halnak – legyen édesvízi vagy tengeri – nincs párja: egészséges, könnyű és tápláló fogás, ami minimális fűszerezéssel és a legegyszerűbb technikákkal főzve/sütve is működik. Feltéve persze, ha igazán friss! Ha vendéglátóhelyeden halat is felszolgálsz, érdemes átfutnod Palotás Péter fishmonger frissentartás-ügyi listáját; az alábbi tippekkel ugyanis jóval gazdaságosabban tarthatsz friss halat a konyhán.

Fotók: Piqniq Budapest
Videó: Piqniq Budapest – Sepsi Gergő

Piqniq Budapest | Web | Facebook | Instagram

Rendszeresen jelentkező sorozatunkban a Piqniq Budapest friss tartalmaiból szemezgetünk: nézd meg az új videót, hallgass bele az izgalmas podcast beszélgetésekbe, ismerd meg a Piqniq Patronokat, és mélyítsd el tudásod az aktuális how-to tartalmakon keresztül!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük