Ilyen is lehet egy gyermekklinika – a Mana Design harmonikus enteriőrt varázsolt a lengyel Nord Clinicnek

Ilyen is lehet egy gyermekklinika – a Mana Design harmonikus enteriőrt varázsolt a lengyel Nord Clinicnek

A tudatosan kiépített, ízléses belsőépítészeti koncepciók manapság már nem csak az enteriőrdesign magazinokban köszönnek vissza, ugyanis az igényes otthonok trendje lassacskán begyűrűzik a közintézményekbe. A Mana Designnak köszönhetően a gdański Nord Clinicben is igazán otthon érezhetik magukat a látogatók, hiszen a csempékre ragasztott Mickey egér figurák helyett egy békés, gyerekekkel kompatibilis klinika tárul a szemünk elé.


Az extrém színes kiegészítőket és a sztereotípiákat hátrahagyva Marta Napiórkowska, a Mana Design tervezője a harmóniára fektette a koncepció alappilléreit. A Nord Clinic egy modern, gyermekgyógyászati központ, ahol a háziorvosok mellett szakorvosok segítségével a diagnosztikán, fizioterápián és logopédián át a pszichológiai ellátásig minden megtalálható. A klinika konzultációs helyiségekből, terápiás szobákból és kezelőszobából áll, a játékos kifinomultságban gazdag környezet és a belső tér pedig segíti a minőségi gyógyulást a kis pácienseknek.

A tervezés fő célja volt, hogy rendkívül kényelmes és funkcionális teret alakítsanak ki a gyermekek és az orvosok számára. A kifejezetten ergonomikus és intuitív belső tér igazodik az orvosi segédeszközökhöz, és biztosítja a megfelelő körülményeket a dolgozóknak.

A kórházaktól nem idegen, de itt mégis rendhagyóan domináns zöld szín nem véletlen: ez a szín a harmónia és a béke érzését kelti, amely segít a komfortérzet kialakításában. A halványzöld szín árnyalatinak játékán túl fellelhetőek az intenzív részletek a vörös, a sárga és a kék kiegészítőkben.

A legtöbb lámpa a Mana Design produktuma, de közöttük felbukkan néhány vintage darab is, mint például a Carlo Nason által tervezett Mazzegga lámpa, vagy a klasszikusnak számító Bauhaus Kaiser Idell asztali lámpa is.

A hely funkciója nagy mértékben befolyásolta a belső terek anyaghasználatát, hiszen maximálisan meg kellett felelni az orvosi előírásoknak. Az inkluzivitás sem kérdés – legyen szó akár babakocsiról vagy orvosi segédeszközről, biztosítani kell a szabad mozgást. A fallécek így nemcsak dekorációként, hanem stílusos segédeszközként is szuperálnak. A váróterem központi eleme egy kárpitozott gyertyán furnér sziget, ami az ajtókon is visszaköszön. Az anyaghasználatban itt is nagy szerepe volt a praktikumnak, a fent említett elem ugyanis határozott nagy ellenálló képességgel bír.

A valamelyest Wes Anderson világát idéző klinika úttörőként gondolja újra a gyermekekhez kapcsolódó középületek világát, ahol a funkció és küllem kéz a kézben járnak egymással.


Mana Design | Web | Facebook | Instagram
Nord Clinic | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Label Magazine

továbbiak
Kilőheti a GDP-t a mesterséges intelligencia
business

Kilőheti a GDP-t a mesterséges intelligencia

Nemcsak a globális gazdaság fog 40 százalékkal bővülni, de több munkahely jön létre a mesterséges intelligencia segítségével, mint amennyit az MI megszüntet. MI és startup körképünk Budapestről! Az elmúlt év legnagyobb slágere kétségtelenül a mesterséges intelligencia (MI) volt. Nemcsak azért, mert a ChatGPT számtalan egyetemista beadandóit írja meg, hanem mert
Most te is beköltözhetsz egy filmes divatikon otthonába | Eladó a Pradát viselő ördögi főnök manhattani háza
lifestyle

Most te is beköltözhetsz egy filmes divatikon otthonába | Eladó a Pradát viselő ördögi főnök manhattani háza

Az ördög Pradát visel igazi klasszikusnak számít a divatrajongók körében, hiszen a nézők beleshetnek egy divatmagazin működésének kulisszái mögé, csodálatos outfitekkel, New York-i partykkal és egy párizsi úttal fűszerezve. Viszont ami ezek mellett még szintén emlékezetes lehet, az a Meryl Streep által zseniálisan alakított Miranda Priestly Upper East Side-i otthona,
Földön kívüli farmokon termelne napenergiát az Európai Űrügynökség
strategy

Földön kívüli farmokon termelne napenergiát az Európai Űrügynökség

Az ESA az űrben keres lehetőségeket bolygónk energiaproblémáinak minél zöldebb áthidalására. Formabontó megoldásokon dolgoznak az Európai Űrügynökség (ESA) mérnökei, hogy segítsék elérni már a 2030-as években a kontinens karbonsemlegességét. Ehhez nagy mennyiségű alternatív energiaforrásra lesz szükség, a szakemberek ezért azt igyekeznének kihasználni, hogy az űrben folyamatos, 0-24 órás a napsütés,