fbpx
Nyomj Entert

Hamarosan megnyitja kapuit a hongkongi M+ múzeum

A Herzog & de Meuron által tervezett hongkongi M+ múzeum hamarosan megnyitja kapuit. A projekt Ázsia első globális kortárs múzeuma.

Az M+ múzeum a Kowloon elnevezésű kulturális városrészben található, az intézmény hivatalos megnyitóját 2021. november 12-én rendezik meg. A múzeum hongkongi, kínai, ázsiai és egyéb nemzetközi képzőművészeti, design és építészeti, valamint mozgóképes gyűjteményéből nyitja meg tárlatát. A mintegy tizenhétezer négyzetméteres kiállítótérben közel ezerötszáz műtárgyat mutatnak majd be.

A Herzog & de Meuron építészeti iroda a TFP Farrells és az Arup csapatával karöltve létrehozott hatvanötezer négyzetméteres múzeum kialakítását tekintve monumentális hatást kelt. A Victoria Harbour vízpartján elhelyezkedő épület feltűnő, terrakotta csempeburkolatot kapott, amelynek déli homlokzatán dinamikus LED-rendszer jeleníti meg az M+ programtervét, ezzel is illeszkedve a város élénk éjszakai környezetéhez. A látogatók továbbá két múzeumi bolt, éttermek és a tetőkert kényelmét is élvezhetik.

Fotók: Kevin Mak, Virgile Simon Bertrand

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük