Hangszóró és fejhallgató egyben az asztalon

Hangszóró és fejhallgató egyben az asztalon

A LeapX által tervezett, kombinált hangszóró-fejhallgató egység egy régi problémát old meg igazán szépen.

Szöveg: Szolomayer Márk

Zenerajongóként mindig keresem az újabbnál újabb hangszórókat, füleseket és egyéb, zenehallgatáshoz kapcsolódó termékeket. Napom nagy részében zenét hallgatok, otthon leginkább hangszórón, de utazás közben természetesen fülhallgatót használva. A LeapX Talking Heads hangszórója egy általam is felismert kérdésre kínál megoldást.

Ez pedig az asztalon éktelenkedő, nagy fejhallgató elhelyezéséé, ugyanis az használaton kívül sajnos túl nagy helyet foglal el az én asztalomon is. A Talking Heads nem más, mint egy hangszóró, mely dokkoló is egyben a fejhallgató tárolására. Az állvány egészen gyönyörű, minimalista stílusú, de mégsem válik túl egyszerűvé. Érezni a tárgyban egy kis csavart, amitől egészen élővé válik.

Alakja egy zenét hallgató fejre emlékeztethet első látásra. Kialakítása igazán szuper, az egész gömb egyetlen nagy hangszóró, rajta a fejhallgatóegység. Használata nem is lehetne egyszerűbb. Alapesetben a zene a hangszórón keresztül szól, de amint leemeljük a headsetet, a hang rögtön átvált. Nincs gomb, nincs egyéb várakozás a csatlakozásra, csak a folyamatos zene. Természetesen a „fej” tölti is a fejhallgatót, mikor az éppen „alszik”.

A LeapX legújabb innovációja tényleg hasznos és jól átgondolt termék. A piac tele van fejhallgatóállványokkal, amelyek lehet, hogy jól néznek ki, de végső soron csak a helyet foglalják asztalunkon. A Talking Heads-kombináció kettős funkcionalitása, intuitív megközelítése miatt helyet kapna az én asztalomon is.

Forrás: Yanko Design

továbbiak
Raktárból művészeti tér | Milan Mijalkovic
architecture

Raktárból művészeti tér | Milan Mijalkovic

A Dunához közel, a szerb fővárostól nem messze egy régi raktár kelt új életre: a Magacin Macura – Zenit 4 szakítva korábbi rendeltetésével ma már különböző művészeti és kulturális események színtere. A raktár felújítási terveit a szerb származású Milan Mijalkovic építész jegyzi. A vajdasági Novi Banovci településén található Magacin Macura épülete
Néhány nap alatt szervezik meg a profi divatfotózásokat | Random Shooting Day
divat

Néhány nap alatt szervezik meg a profi divatfotózásokat | Random Shooting Day

Négy évvel ezelőtt indult el a hazai divatszakma legígéretesebb együttműködése, a Random Shooting Day. A profi sminkesekből, fotósokból, stylistokból és modellekből álló kreatív közösség azóta is hétről hétre újabb és újabb divatanyagokkal jelentkezik. A szervezésben minden nagyon véletlenszerű, az eredmény mégis professzionális, az éves kiállításokból befolyt összeg pedig adományba megy.
Prémium kovászos kenyér a furgonból | PékTaxi
business

Prémium kovászos kenyér a furgonból | PékTaxi

Vannak ötletek, melyeket a karantén ihletett, de nem csak a lezárások alatt van létjogosultságuk: ilyen Bali Dávid és Pintér Boróka vállalkozása is, a PékTaxi. Gyerekkorom nyarait egy kis faluban töltöttem, így számomra nem ismeretlen élmény, hogy a friss kifli és kalács egy teherautóval érkezik házhoz a környező falvak egyetlen péküzeméből.