fbpx
Nyomj Entert

Határozatlan ideig nem publikál új híreket a The Calvert Journal

A hétvégén felfüggesztette publikációs tevékenységét a régiós tartalmakat megosztó The Calvert Journal. A nyilatkozatuk szerint a weboldal továbbra is elérhető lesz, az archív anyagaikhoz hozzá lehet férni.

„Miközben az oroszok háborút folytatnak Ukrajnában, nem tudjuk tiszta lelkiismerettel és a megszokott módon folytatni a kulturális és művészeti újságírást. Az Ukrajnában zajló háború ellen vagyunk és a végét követeljük” – írja a főszerkesztő, Nadia Beard.

A 2013 óta működő The Calvert Journal célja, hogy felfedezze az Új Kelet (New East) kulturális értékeit és alkotóit, a magazin területileg ezen belül kezeli Kelet-Európát, a Balkánt, Oroszországot és Közép-Ázsiát. A mostani nyilatkozat szerint a szünet ideje alatt a szerkesztőség újragondolja, hogy milyen missziót követhet tekintettel a változó európai körülményekre. Habár a The Calvert Journal londoni székhelyű, a weboldal főként kelet-európai és orosz fiatalok munkáit mutatta be az elmúlt években, utóbbiakkal kapcsolatban a főszerkesztő megjegyzi, „közülük többen is teljes döbbenettel fogadják saját kormányuk döntéseit”.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük