Havas teraszok és páratlan kilátások | Bachledova-völgyi síközpont, Szlovákia

Havas teraszok és páratlan kilátások | Bachledova-völgyi síközpont, Szlovákia

A Compass Architekti által tervezett pihenőközpont alig üt el a környezetétől, a havas tájból felbukkanó üvegfalaival mégis nagyon látványos képet alkot.

A Szepesi-Magura hegységben található Bachledka Ski & Sun síközpont és környéke az egyik legvonzóbb úti cél a környéken. Nemcsak síelni, de túrázni is sokan érkeznek ide, ezért indokolt volt egy többfunkciós pihenőhely kialakítása a hegycsúcson.

A megbízó a tervezéssel a pozsonyi Compass Architekti építészirodát találta meg. A tervezők fő törekvésének számított, hogy a környezetbe csak minimálisan avatkozzanak bele. A háromszintes épületet ezért hegyoldalba applikálták.

Az egyik legnagyobb kihívást a legfelső és a legalsó szint összekötése jelentette. Ezt végül egy külső lépcsőhálózattal oldották meg, amely közepén egy rámpa halad végig, így a síelők és a sétálók is könnyen tudnak rajta közlekedni.

Az épületben egy százötven fő befogadására alkalmas étterem és bár, egy háromszázötven fős terasz, egy félig nyitott lounge és három szinte teljesen hasonló apartman található. Míg a homlokzatot az üveg határozza meg, a terekben végigvonuló anyagok közül a fa és a beton a legdominánsabbak.

Forrás: Linka News (sajtóanyag)

COMPASS ARCHITEKTI | Web | Facebook

Fotók: BOYSPLAYNICE

továbbiak
Évszázadok fúziója | Lea House
design

Évszázadok fúziója | Lea House

Manapság megannyi kísérlet példázza az eltérő korok közti harmóniát: legyen az a divatiparban, a formatervezés területén vagy az építészetben, mind igazolják, hogy ez az összhang több puszta dekoratív megoldásnál. A korszakalkotó stílusok keveredése a precedense a jelen és a múlt szimbiózisának, az eklektika egyszerre kihívás, értékmentés és bátorság – ráadásul egyre
Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5
architecture

Kelet-Európa legszebb fürdői | Top 5

Nagyon várjuk már, hogy a karantén és a járványhelyzet után egy kellemes fürdőben pihenhessük ki az elmúlt időszak fáradalmait. Toplistánk öt látványos helyszínt mutat be a régióból a fürödni vágyóknak. Ez a cikk eredetileg 2021. március 3-án jelent meg. Orhidelia Wellness | Podcetrtek, Szlovénia Az Enota tervezőiroda a szlovéniai wellnessközpont tervezésekor
Láttad már? Itt van Budapest antivárosnéző füzete!
east

Láttad már? Itt van Budapest antivárosnéző füzete!

Az útikönyvekben bemutatott turistalátványosságok szinte kivétel nélkül „csodásak”, „különlegesek”, és gyakran még „a világért se hagyjuk ki!” felszólítás is szerepel a nevezetességek mellett. De mi történik, ha saját otthonunk utcáin szeretnénk turistáskodni egy kicsit, méghozzá rendhagyó módon – elfogultság- és ömlengésmentesen? Ebben segít nekünk Gáspár Balázs antivárosnéző füzete, ahol – többek között