Havas teraszok és páratlan kilátások | Bachledova-völgyi síközpont, Szlovákia

Havas teraszok és páratlan kilátások | Bachledova-völgyi síközpont, Szlovákia

A Compass Architekti által tervezett pihenőközpont alig üt el a környezetétől, a havas tájból felbukkanó üvegfalaival mégis nagyon látványos képet alkot.

A Szepesi-Magura hegységben található Bachledka Ski & Sun síközpont és környéke az egyik legvonzóbb úti cél a környéken. Nemcsak síelni, de túrázni is sokan érkeznek ide, ezért indokolt volt egy többfunkciós pihenőhely kialakítása a hegycsúcson.

A megbízó a tervezéssel a pozsonyi Compass Architekti építészirodát találta meg. A tervezők fő törekvésének számított, hogy a környezetbe csak minimálisan avatkozzanak bele. A háromszintes épületet ezért hegyoldalba applikálták.

Az egyik legnagyobb kihívást a legfelső és a legalsó szint összekötése jelentette. Ezt végül egy külső lépcsőhálózattal oldották meg, amely közepén egy rámpa halad végig, így a síelők és a sétálók is könnyen tudnak rajta közlekedni.

Az épületben egy százötven fő befogadására alkalmas étterem és bár, egy háromszázötven fős terasz, egy félig nyitott lounge és három szinte teljesen hasonló apartman található. Míg a homlokzatot az üveg határozza meg, a terekben végigvonuló anyagok közül a fa és a beton a legdominánsabbak.

Forrás: Linka News (sajtóanyag)

COMPASS ARCHITEKTI | Web | Facebook

Fotók: BOYSPLAYNICE

továbbiak
„Harcolni a szürke enteriőrök ellen” | ATEPE
design

„Harcolni a szürke enteriőrök ellen” | ATEPE

Izgalmas enteriőrterveivel lép ki a szürkeségből egy cseh tervező, aki bútoraival letisztult vizuális világot képvisel. Petra Šťastná, az ATEPE stúdió tervezője mesélt nekünk a munkáiról! Bútorillesztés kötéllel, minimalista vonalvezetés és merész színkombinációk – az egyszemélyes tervezőstúdió, az ATEPE már másodszor állíthatott ki a cseh Designblokon, melyet idén október 7-11. között rendeztek
Robot „szövi” az Adidas új cipőjét
design

Robot „szövi” az Adidas új cipőjét

Az Adidas Futurecraft divíziója már korábban is kísérletezett azzal, hogyan lehet új anyagokkal és gyártási eljárásokkal cipőt készíteni, a Strung modellel pedig egy újabb módszerre nyílt lehetőségük. Az Adidas a Kram/Weisshaar stúdióval együttműködésben egy olyan robotot épített, amely képes személyre szabott lábbeliket készíteni: a robot karjai a programozás szerint
Az első elektromos, önvezető csomagszállító | Einride
news

Az első elektromos, önvezető csomagszállító | Einride

Az Einride elérhetővé tette elektromos, önvezető csomagszállító autóját, amely kategóriájában elsőként hódíthatja meg az utakat. A svéd cég Pod névre keresztelt autóját kifejezetten csomagszállításra fejlesztették ki, naponta húsz órán át bírja az iramot. Megjelenésében a klasszikus csomagszállító autókat idézi, csak a szélvédő marad el, áramvonalasított részletekben azonban nincs rajta hiány.