fbpx
Nyomj Entert

Ház egy fotográfus számára

A cseh Beszkidek Tájvédelmi Körzet területén, Valašská Bystřice településen kapott helyet ez a lakóház, ami a ValArch ateliér tervei alapján készült. Az új épület finom átmenetet képez a környezetére jellemző 1970-es évekbeli építészet és az érintetlen rét között.

A ValArch építészei által kialakított lakóház szerkezete a város elrendezéséhez, pontosabban az utca vonalához igazodik, miközben a rét lágy íveit is követi, a kerítés hiánya pedig a ház annak közvetlen környezetébe való illeszkedését erősíti.

A földszint elrendezése egy bejárati előtérre és a fő lakótérre tagolódik, ahol egy konyha, étkező és nappali található. A háló- és a fürdőszoba egy külön épületszárnyban kapott helyet. Ez utóbbi egy belső udvart is körülölel, ami a ház fő oázisaként, vagyis egyfajta tető nélküli nappaliként működik. A ház tetőterét is a kettős tagoltság jellemzi: az egyik helyiséget fotóstúdióként alakították ki, közvetlen kijárattal a mező meghosszabbításaként létrejövő tetőkertbe. A második helyiség pedig a gyerekek birodalma, ahonnan a nyeregtető üvegberakásain keresztül kilátás nyílik a környező dombos tájra.

Fotók: Boysplaynice

ValArch ateliér | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük