Hazai fejlesztésű köztéri okosbútorok | Kuube

Hazai fejlesztésű köztéri okosbútorok | Kuube

Hogyan lehet az okosvárosról szőtt álmokat fenntartható megoldásokkal megvalósítani? A magyar fejlesztésű Kuube okospadok erre mutatnak alternatívát. Hazai alapanyagokból dolgoznak, megújuló energiaforrásokra támaszkodnak, miközben figyelembe veszik az információs társadalom új igényeit. Bemutatjuk a Kuube bútorait!

A Kuube okospadjainál töltheted a telefonod vagy ingyen netezhetsz, amíg várod a haverod így tudnánk nagyon röviden összefoglalni az egyre több helyen feltűnő okosbútor működését, amelynek gondolatával Gallai Máté ügyvezető és Mátray Gábor designer és fejlesztő öt évvel ezelőtt kezdtek el foglalkozni. Termékük mára már az ország több pontján, köztük Budapesten, Balatonalmádiban és Várpalotán is megtalálható.

A Kuube prémium minőségű köztéri okospadok USB-portokkal és vezeték nélküli töltőkkel felszereltek, illetve ingyen wifi-hotspotként működnek, mindehhez azonban nincs szükségük áramellátásra, hiszen a padok napenergiával töltődnek. Lényegében bármilyen napfényes helyszínre lehet őket telepíteni, ahol stabil a talaj, van 3G-lefedettség és biztonságos a környezet. A padok emellett monitorozzák környezetük levegőminőséget, az UV-szintet, a páratartalmat és a légnyomást is.

Fontos, hogy a padok 100%-ban magyar tervezésűek és fejlesztésűek, valamint az alkatrészek jelentős része is magyar szakemberek munkája. Minőségi alapanyagokból dolgoznak, hiszen azt szeretnék, hogy a tárgyak minél időtállóbbak legyenek. Az alumínium vázat edzett üveg borítja, a fa ülőfelületek pedig kőrisből készülnek.

Már három különböző típusú okospad érhető el: a Kuube ECO 3, a Kuube NANO 4, míg a Kuube PLUS 8 férőhelyes. Nekünk az utóbbi a kedvencünk a Kuube PLUS-ra többen is le tudunk ülni egymással szemben (ami kevés köztéri padmegoldásnál van eredményesen kialakítva), ezen túl pedig a konstrukció fedett is, így védelmet nyújt az esőtől és a tűző naptól. Egy Balaton-parti közös bringatúra alkalmával egy ilyen kuckó tökéletes állomás lehet a megpihenéshez és feltöltődéshez.

A szabadon használható könyvmegállók szintén a Kuube munkái, ezek ugyancsak napelemmel működnek és ingyenes internetelérést biztosítanak.

A Kuube csapata a termékek fejlesztése mellett a külföldi nyitást is szorgalmazza, ebben disztribúciós partnerük a Tungsram. Első külföldi paduk, egy Kuube PLUS Horvátországba, Skradin városába került.

Kuube | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Ilyen lett a megújult Károlyi-Csekonics palota
architecture

Ilyen lett a megújult Károlyi-Csekonics palota

A palota Múzeum utcai szárnyában teljes körű műemléki rekonstrukció valósult meg, az egykori rezidencia Reviczky utcai részében pedig modern oktatási egységet kapott az épületet használó Károli Gáspár Református Egyetem. Mutatjuk! A Károlyi-Csekonics palota építtetői Csekonics Margit és férje, Károlyi István voltak. Csekonics Margit 1881-ben örökölte meg az ingatlant, majd nem
Split csendje
east

Split csendje

Árván maradt napozószék a tengerparti homokban, mozdulatlan ugrálóvár, néptelen lelátó és makulátlan gumiszandál – ezeket festi meg Josipa Krolo horvát művész szülővárosában, a horvátországi Splitben. A képek láttán nekünk rögtön a pop-art nagyágyúja, David Hockney jutott eszünkbe. Az elnéptelenedő horvát tengerpartok melankolikus világát örökíti meg képein Josipa Krolo, aki képsorozatának az
Finn életérzés a Ladoga-tó partján | Rhizome kabinházak
architecture

Finn életérzés a Ladoga-tó partján | Rhizome kabinházak

Bár jellegzetes északi tájon található, a Rhizome építész iroda erdei kabinjai sokat merítenek az óceánparti tájból és stílusból is. A finn határ közelében, az oroszországi Karél Köztársaságban található Ladoga-tó partján álló erdők valóban felidézik az óceánparti hangulatot: homokos part, végtelen horizont és égigérő fenyőfák. Ez inspirálta a Rhizome szentpétervári  építész