Szieszta a Lengyel-Tátrai Nemzeti Park közepén | EN Hotel Zakopane

Szieszta a Lengyel-Tátrai Nemzeti Park közepén | EN Hotel Zakopane

Egy hely, ami távol esik a városok nyüzsgésétől és a környezethez idomulva magaslik a Tátra vadregényes táján, miközben meleg forraltborral várja a pihenésre vágyó utazókat. Az EN Hotel Zakopane mesterien balanszíroz a luxus és a természet kínálta lehetőségek között.

A tulajdonosokat, Marysiat és Kubat, valamint Kasiat és Tomeket az őseik hagyománytisztelete és a vendégszeretet vezérelte a hotel megálmodására. A céljuk egy olyan komplexum létrehozása volt, amely a természettel összhangban kínálja a pihenés és az elvonulás örömét, miközben prémium szolgáltatást biztosítanak a vendégeiknek. Elképzelésük szerint a hotel egyaránt nyújt kulináris, helyi és szellemi menedéket az ide látogatóknak. Az EN Hotel Zakopane szerves része a nemzeti parknak, amely segíti népszerűsíteni és helyreállítani a régió eredeti pompáját.

Az EN egy meghitt üdülőhely mindössze 15 szobával, amelyek mindegyike lenyűgöző panorámával rendelkezik: a hegyek csúcsaira vagy a fák lombkoronáira néz. A szobák kialakítása is a vadonra emlékeztet: a falak nyers köve a domboldaléhoz hasonlít, míg zuhanyzás közben olyan érzésünk támadhat, mintha a hegyi vízesés alatt állnánk. Megtartva a hitelességet, a szobák kialakításában kizárólag valódi, természetes anyagok találhatók, amelyek kiemelik a helyi környezet szépségét és általa valóban a hegyi ökoszisztéma részévé válhatunk.

0:00
/

Hegyi kecske, örökzöldek és 1030 méteres tengerszint feletti magasság. Az EN Hotel a Tátrai Nemzeti Parkban található, a Myślenickie Turnie felé vezető ösvényen, közvetlenül a sípálya mellett. A hotel a Natura 2000 területhez tartozik, amelyre semmi újat nem lehet építeni, ebből adódóan a szállodának az egykori Energetyk műemlék épülete ad otthont. Az Energetyk a közeli folyókból bányászott kövekből készült, kizárólag a helyi erdőkből származó fák kíséretében – ez az építési módszer hozta el régen az úgynevezett murowańce (falazott kőházak) trendjét, amely igencsak jellemző volt a régióra. Az épület a renoválás után is teljes mértékben őrzi  szigorú karakterét és összhangját a hegyvidéki tájjal, ez abból fakad, hogy kizárólag olyan anyagokat alkalmaztak, amelyek eredetileg a Tátrában találhatók, mint például gránit, acél és fa. A bútorokat és dekor elemeket helyi kézműves cégek tervezték és készítették, hiszen a hely ars poeticájának értelmében fontosabb a lokális értékek fenntartása, mint a tökéletesség. A tulajdonosok szavaival élve: "Szeretnénk, ha vendégünk minden dizájnelemben érezhetné az emberi érintést."

A hotel gasztronómiai élményben is egy tudatos koncepció alapján várja vendégeit: az autentikus hegyvidéki konyha a régió és a környező kultúrák hatásait foglalja magába, így egy edényben egyesül az Osztrák-Magyar Monarchia, a Havasalföld és a Kárpátok kulináris hagyománya. A modern konyha kedvelői sem maradnak éhesen, hiszen az étterem a természetközeli és minimalista fine dining vonalat képviseli, amihez a Tátrából származó alapanyagokat használnak fel. Az étterem ételei egyesítik a táj természeti kincseit a kortárs igényekkel.

De vajon mit tartogat számunkra ez az elsőre zord, mégis otthonos környezet? A kalandvágyók sílécen szelhetik át a környező hegyeket, akár kizárólag a sport szeretetéért, akár túrázás céljából látogatnak ide. A hotel biztosít eszközöket minden vendég számára. Bár aki nem kedveli igazán a téli csúszós sportokat, annak is kitűnő túrázási, hegymászási és futási lehetőségeket rejt a nemzeti park. Aki viszont a teljes ellazulásra vágyik, a hotel meleg belső tereiben jóga és gyógymasszázs biztosítja a teljes regenerációt.

EN Zakopane | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A krajnai növényvilág él tovább a KRAYNA legújabb kozmetikumaiban
design

A krajnai növényvilág él tovább a KRAYNA legújabb kozmetikumaiban

A természet iránt érzett mély tiszteletből és csodálatból a KRAYNA vegán bőrápoló kozmetikumokat kínál számunkra. Fenntartható, állatkísérlet-mentes és 100%-ban növényi alapú. Patrycja Hølm és Anna Nawara, akik osztoznak a márka természet iránti szeretetében, megfontolt, mégis erőteljes designt adtak a termékekhez. Krajna, a szelíd dombok, tavak, erdők és rétek földje,
Itt az új IKEA kollaboráció: Sabine Marcelis tervez a svéd brandnek
design

Itt az új IKEA kollaboráció: Sabine Marcelis tervez a svéd brandnek

A húszdarabos VARMBLIXT kollekcióban lámpákat, szőnyegeket, bútorokat és üvegtárgyakat találunk majd. Egy újabb izgalmas tervezővel működik együtt az IKEA legújabb, limitált szériás kollekciójához: a VARMBLIXT darabjait Sabine Marcelis jegyzi. A rotterdami designer a fény enteriőrre gyakorolt hatását állította a középpontba: világítótesteken, üvegtárgyakon és bútorokon keresztül csempészi be a világosságot az
Magyar animációs film esélyes a Berlinalén
design

Magyar animációs film esélyes a Berlinalén

Az egyik legrangosabb európai filmfesztiválon mutatják be Erhardt Domonkos Szemem sarka című animációját. Erhardt Domonkos Szemem sarka című animációjának szurkolhatunk a február 16-án kezdődő 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció szakán a Filmintézet támogatásával készült alkotás premierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának Generation 14+ programjában lesz.