A krajnai növényvilág él tovább a KRAYNA legújabb kozmetikumaiban

A krajnai növényvilág él tovább a KRAYNA legújabb kozmetikumaiban

A természet iránt érzett mély tiszteletből és csodálatból a KRAYNA vegán bőrápoló kozmetikumokat kínál számunkra. Fenntartható, állatkísérlet-mentes és 100%-ban növényi alapú. Patrycja Hølm és Anna Nawara, akik osztoznak a márka természet iránti szeretetében, megfontolt, mégis erőteljes designt adtak a termékekhez.


Krajna, a szelíd dombok, tavak, erdők és rétek földje, amely Nagy-Lengyelország és Pomeránia között húzódik. Bizonyára már azok az emberek is, akik először – közel 2500 évvel ezelőtt telepedtek le a régióban – tisztelték a helyi növényvilág különleges adottságait. Magvak, levelek és virágok gyűjtésével, fogyasztásával kapcsolódtak a természethez. Bár a KRAYNA két és fél évezreddel később már kihasználja a fejlett technológia előnyeit és a legmodernebb gépeket, azonban a cél még mindig az, hogy felhasználják azt – jelen esetben kozmetikumokhoz –, ami változatlanul nő közvetlen környezetünkben.

A duó a minimális beavatkozásra törekvő megközelítést alkalmazta, amely tükröződik a KRAYNA termékek megjelenésén is. Az átlátszó üvegcsomagolás gondosan kiválasztott módszereken alapszik: a szitanyomású fehér tinta az olaj tónusát ünnepli, így az ragyogni tud a felületen, a műanyag címkék is elmaradnak. Ehelyett a környezetbarát üveg és alumínium mellé kizárólag FSC©️– és PEFC©️-tanúsítvánnyal rendelkező, szigorú környezetvédelmi kritériumoknak megfelelő papírok kerülnek. A dombornyomás ugyanakkor a finomított bevonatok minimálisra csökkentett alkalmazását jelenti, a még tudatosabb gyártás érdekében.

A minimalista gondolkodásmód jegyében Hølm és Nawara elhagyták az illusztrációk, a CGI vagy a fényképek alkalmazását, és csak a betűtípusban rejlő lehetőségeket használják ki.

A KRAYNA új designjaiban főszerepet játszó két betűtípust úgy választották ki, hogy határozottan, mégis gyengéden fejezze ki a lényeget. A közel talpatlan betűtípussal való játék kecsessé és elegánssá teszi a termékek csomagolását.

KRAYNA | Web | Facebook | Instagram
Pat Hølm | Web | Instagram

továbbiak
Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni
design

Ha eddig úgy gondoltad, hogy unalmas buszra várni

Leleményes megoldás született a Brno mellett fekvő Kobeřicében. A hétszáz fős községnek az Atelier Walter építészei egy többfunkciós gyöngyszemet terveztek, ahol a várakozás idejét akár egy kis terepszemlével is el lehet tölteni. Az Atelier Walter építész iroda egy kompakt buszmegállót álmodott meg, amely méretétől függetlenül megannyi kreatív elemet tartogat magában.
A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton
design

A régió legnagyobb filmstúdiója épül Fóton

A stúdió virtuális lesz, azaz valódi díszletek helyett LED falak adják majd a hátteret, cserébe már jövőre elkészülhet. 11 millió euró értékű beruházást hajt végére a Visual Europe Group Magyarország a fóti HelloParks területén. A virtuális stúdió lényege, hogy nem kell fizikailag is felépíteni a díszleteket, hanem LED falak segítségével
Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?
design

Az AI megoldhatja az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét?

A Persian Pillow projekt alkotója a Midjourney segítségével modellezte le, hogyan épülhettek az ókori piramisok – csak ezúttal párnákból. Egy AI művész, Ulises vett egy mindenki otthonában megtalálható tárgyat, a párnát, és felépítette belőle az ókori világ legnagyobb csodáit. A rejtélyes módon épült, kolosszális piramisok az ő képein ugyan kicsit humorossá,