fbpx
Nyomj Entert

Hétköznapi tárgyak brutalizmusra hangolva

Sofia Alvarado hétköznapi tárgyakat álmodott újra brutalista stílusban. A tervező a BRUTANTES kollekció darabjainál látványos barackszínnel tompítja a geometrikus formák szigorát.


A brutalista stílust igazán csak az elmúlt években kezdték értékelni a designkedvelők. Népszerűségének egyik oka a funkcionalitása: a minimalizmushoz hasonlóan arra törekszik, hogy a lehető legegyszerűbb formában szolgálhassa a felhasználóját. Sofia Alvarado is ezt a kombinációt vette alapul, amikor megtervezte a BRUTANTES sorozatát, és hétköznapi berendezési tárgyakat alkotott újra brutalista stílusban. Egyelőre a kollekció első része érhető el, Alvarez funkciók és anyagok terén is bővíteni tervez a későbbiekben.

Mindegyik tárgy alapja egy fémszerkezet, amit a vásárló tovább alakíthat beton, kő, fa vagy épp üveg hozzáadásával. Bár az alapkollekció barackszínben (“mattone orange”) készült, ez is változtatható törtfehérre, szürkére, mustársárgára. Az összes darab környezettudatos szemlélet alapján, etikus körülmények közt készül Panamában.

További információk a BRUTANTES kollekcióról: sofiaalvarado.com
Fotók: Sofia Alvarado

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük