HFDA Spot | Online üzleti közösség épül

HFDA Spot | Online üzleti közösség épül

A Magyar Divat & Design Ügynökség egyik kiemelt stratégiai pillére a gyártásfejlesztés, amely többek között a gyártók és tervezők közötti együttműködéseket hivatott előmozdítani. Ennek megvalósításában fontos szerepet játszik az MDDÜ által elindított HFDA Spot nevű digitális platform, amely a szektoron belüli kapcsolatépítés elősegítésével ösztönzi a gyártói és tervezői oldal közötti együttműködést. Az online felület hídként funkcionálva támogatja a megrendelők és gyártók online találkozását, továbbá hozzájárul a munkaerő-toborzás eredményességéhez is.

Az értékesítési folyamatok elősegítésének, a munkaerő-hiány mérséklésének és a kollaborációk előmozdításának szükségességére az MDDÜ 2019-ben elvégzett felmérése is rámutatott. A kutatás mélyinterjúkkal, valamint piackutatással mérte fel a hazai divat-és designipar által tapasztalt nehézségeket. A kutatásban az iparági szereplők a megrendelés- és munkaerőhiány mellett kiemelték, hogy egy olyan szakmai adatbázisra, felületre lenne szükségük, ahol megtalálhatják az üzleti elképzeléseikhez leginkább illeszkedő partnereket és munkavállalókat.

A Magyar Divat & Design Ügynökség az iparági szereplők visszajelzéseit alapul véve alakította ki a HFDA Spot platformját, amely széleskörű felhasználhatósága révén megoldást nyújthat az iparági szereplők legnagyobb problémáira. Célja, hogy találkozási pontot teremtsen a divat-és designipari szereplők számára, új utakat nyitva a szakmai kapcsolatok építésében, ezáltal a gyártók és tervezők közötti együttműködések kialakításában is. A HFDA Spot úttörőnek bizonyul abban az értelemben is, hogy ez az első lehetőség arra, hogy a divat és design képviselői egy platformon kapcsolódjanak össze.

A világjárvány által előidézett gazdasági helyzetben a digitalizáció jelentősége felértékelődött: azok a vállalkozások bizonyulnak ellenállóbbnak a krízissel szemben, amelyek működését intenzív online jelenlét jellemzi. A HFDA Spot elnevezésű digitális platform hozzájárul ahhoz, hogy az iparági szereplők javulást érjenek el a hazai és nemzetközi értékesítésben is, sőt, hosszú távon az exportfolyamatok kiterjesztését is előmozdítja. A felület mindemellett kiváló eszköz lehet arra is, hogy a vállalkozások még eredményesebben alakítsák ki értékláncaikat az országon belül, szorosan kapcsolódva egymáshoz. Emellett elősegítheti a szakmán belüli tudásmegosztást is, hiszen az érintettek közös platformra való terelésével lehetőséget teremt a megváltozott gazdasági helyzet által előidézett globális kihívások közös megtárgyalására és az egyéni megoldási javaslatok megosztására is.

A HFDA Spot számtalan eszközt biztosít az iparági szereplők szakmai bemutatkozásához: a felhasználók fotókon, videókon, és médiamegjelenéseken keresztül is ismertethetik tevékenységüket a felületen, továbbá a TEÁOR és az MOQ számok feltüntetésével nyújthatnak még teljesebb képet cégükről. A Magyar Divat & Design Ügynökség további fejlesztéseken dolgozik az iparág képviselőinek bevonásával, akik javaslataikkal még magasabb szintre emelik a platformot.

„Az általunk készített kutatásból egyértelművé vált számunkra, hogy a magyar divat-és designipari cégek adottságai lényegesebben nagyobb kapacitáskihasználtságot, valamint egyedi megrendeléseket tesznek lehetővé. A HFDA Spot létrehozásával az volt a célunk, hogy segítséget nyújtsunk az iparági szereplőknek termelési kapacitásuk optimalizálásában. A felülettel mindemellett hozzájárulunk a hazai tervezők és gyártók közötti párbeszédek és együttműködések kialakulásához, amely versenyképes termékek formájában is testet ölthet a jövőben. A felület tesztelésében résztvevő iparági szereplőktől számtalan pozitív visszacsatolást kaptunk, izgatottan várjuk az elsők között regisztrált felhasználók visszajelzését is.” – mondta Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezetője.

HFDA Spot | Web

HFDA | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Escape Velocity | Rebák Tamás rövidfilmje
art

Escape Velocity | Rebák Tamás rövidfilmje

Űrhajó, lebegő sziklák, dzsungel, sivatag, egy asztronauta és egy fenevad. Hajsza egy majdnem széteső bolygón. Rebák Tamás Escape Velocity című animációs rövidfilmje az elengedés történetét meséli el, szavak nélkül. Rebák Tamás munkáját egy ideje már követjük Instagram-oldalán [https://www.instagram.com/rebaktomi/]. Illusztrációinak fontos eleme a történetmesélés, alkotásaiban furcsa, földöntúli
Mától online nézhetők a MOME Anim diplomafilmjei
art

Mától online nézhetők a MOME Anim diplomafilmjei

Július 6-24. között online nézhetjük meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakosainak diplomafilmjeit. A MOME Anim [https://www.facebook.com/MOMEAnim/] hivatalos Facebook-oldalán futó „Summer Premier” eseménysorozat részeként tíz, a korábbi években sikeres diplomafilmet láthat a közönség. Bár a diplomavédések nyilvánosak, a nézők általában a félévente megrendezett Kiskakas Animációs Filmnapok
EAST COMPASS | Selmecbánya, Szlovákia
east

EAST COMPASS | Selmecbánya, Szlovákia

Mesebeli, izgalmas, és itt van a szomszédban. Mutatjuk, mi mindent rejt Selmecbánya, vagy ahogy a helyiek nevezik, Selmec. A mai Szlovákia területén található Selmecbánya évszázadok fontos történéseit őrzi: itt alkalmaztak a világon először puskaport a bányászatban és itt működött a világ első műszaki felsőoktatási intézménye is. Itt tanult Petőfi Sándor