fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | A fenntartható frissítő

Végre hétvége, és bár a nyár már nagyon a végét járja, mi még az utolsó cseppet is ki akarjuk inni a legfinomabb frissítőnk dobozából. Most egy olyan projektválogatással jelentkezünk, mely talán egy kis erőt ad az évkezdéshez és a “normális” életbe való visszarázódáshoz.

Az utóbbi évek talán legelterjettebb és egyben környezetbarátabb csomagolása a fém italosdoboz. Azon túl, hogy könnyen újrahasznosítható, a tartalma is éppen elegendő egy embernek, így nem pazaroljuk az isteni nedűt, ha nem bírnánk elfogyasztani. Legyen a tartalma gyümölcslé, széndioxiddal dúsított üdítő, alkoholos ital, tea vagy energiaital, évente közel 370 milliárd ilyen fémpalack kerül forgalomba világszerte.

A forradalmian új csomagolás az amerikai Virginia állam Richmond városából származik, ahol 1935-ben az alkoholtilalom feloldását követően könnyű szerrel elterjedt. Az Egyesült Államokon kívül elsőként a walesi Felinfoel Brewery sörmanufaktúrában alkalmazták, ahol előtte csak üvegben és hordóban terjesztették a folyékony kenyeret. A második világháború alatt a Felinfoel volt az Egyesült Királyság legnagyobb hadélelmezési beszállítója, ugyanis a fémdobozok sok helyet és súlyt takarítottak meg a hadi logisztikának, továbbá nem kellett újratöltetni, mint üvegből készült elődeiket.

Ez a sokoldalú, mégis egyszerű italcsomagolás, nemcsak az italgyártók érdeklődését, hanem kreatívjaink fantáziáját is felkeltették, így ma már nem újdonság egy-egy csomagolás extrémebb kinézete. A vásárlók figyelmének felkeltéséért folytatott küzdelem egyre izgalmasabb megoldásokat szül, most lássunk ezekből párat Kolumbiától az Egyesült Államokig.


GUARDIAN · Beer | Medellín, Kolumbia
invade design


IKEO | Kairo, Egyiptom
Al Gendi
Aya Magdy
Karim Atef


Fika beer label | Wroclaw, Lengyelország
Jakub Kaminski


Finery Vodka Sodas | Auckland, Új-Zéland
Onfire Design


Mortar | Dallas, USA
Kevin Craft


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük