fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Amikor a víz tárgyért kiált

Ősidők óta használ az ember eszközöket a különböző tevékenységeihez. A víz hasznosítása és élvezete tárgyak nélkül nem lehetséges, így mára már tökélyre fejlesztettük a vízzel kapcsolatos haszontárgyaink designját is. Most ezek közül mutatunk pár kiemelkedő darabot, tarts velünk!

Legyen az fogmosás, vízforralás vagy éppen evezés, minden tárgy tervezése során lényeges a víz adta kondíciók maximális kihasználása. Lehet észre sem vesszük, de akár egy fogkefe sörtéi is szolgálhatják a nedvesség megtartását, hogy az elősegítse a fogkrém habzását. A kajakok esetében a műanyag hajótest nem csak áramvonalasság kialakítását segíti, hanem a víz maximális taszításában is fontos szerepet tölt be.

Amikor egy tervező vízzel kapcsolatos designban gondolkodik, elkerülhetetlen a természeti közegből történő inspirálódás. A víz organikus mivolta, kerekded, játékos tisztasága, a tárgy tervezőjét is ezen értékek, szempontok betartására készteti. Természetesen a fennálló rend elleni lázadás az ezekkel ellentétes végeredményt is hozhatja. A tárgytervezésben is egyértelmű szabály, hogy minden a használatnál dől el. Ezért sokszor megesik, hogy a terv sajnos nem képes felülírni az ember organikus formákhoz fűződő természetes vonzalmát.

Most olyan projektekkel jelentkezünk, ami Törökországtól az Egyesült Királyságig több tárgyon keresztül szemlélteti a vízzel kialakított kapcsolatunkat. Lássuk!


MAGNITO toothbrush | Isztambul, Törökország
hossein AlfidehfardLine | Kettle Concept | Isztambul, Törökország
Elif Bulut


INDUCTION FOAM SOAP DISPENSER | Xiamen, Kína
MUID 觅逗


CARIBOU – Touring kayak | Varsó, Lengyelország
2sympleks Design


Joseph Joseph Loop | London, Egyesült Királyság
Blond Ltd


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük