fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Egy tárlat ereje

Egyszerre statikus és unalmas, vagy mozgalmas és felforgató? A kiállítások léte szinte értelmezhetetlen, mivel olyan emberi vágyat elégítenek ki, amely mindenkiben másképpen jelenik meg. Gyönyörködni, művelődni, tudást átvenni alapvető igényünk, ennek kielégítésére kiváló alkalmat biztosít egy-egy tárlat. Mostani projektválogatásunkban öt mai példát hozunk kiállításokra.

A kiállítások mindig is fontos szerepet töltöttek be az európai identitás kialakulásában, kezdve a párizsi szalonokkal, amelyekben sorra dőltek meg a művészetről kialakult mítoszok, és ahol az új irányzatok képviselőit először meggyalázták, aztán piedesztálra emelték. Ez a platform, úgy tűnik, egy világjárvány hatására sem tud kiveszni a kultúrára éhes társadalmakból.

Sokan emlékszünk arra, milyen nyűggel járt minden egyes kiállítás végigsétálása az általános iskolai kirándulások alkalmával. A gyermekek igényeit sokszor ki nem elégítő szépművészeti tárlatok mára a játszva tanulás szemléletének köszönhetően interaktívabbakká, szórakoztatóbbakká váltak. Idővel külön szakmává vált egy kiállítás grafikai és szerkezeti megalkotása, így most ilyen és ehhez hasonló munkákat, projekteket válogattunk össze nektek Kínától Görögországig.

Time Section | Sencsen, Kína
Csang Suo


Land for Us All | Bécs, Ausztria
Manuel Radde
Studio LWZ


emogram x CQIFS / 2020 | Budapest, Magyarország
kissmiklos .


GO BANANAS | Tajpej, Tajvan
Ji-ven Csung


Athéni Olimpiai Múzeum | Athén, Görögország
Maritina Laskaridou
Konstantinos Pappas
Alex Pyrenis

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük