fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Felnőttekről gyerekeknek

Sokszor hallhatjuk, hogy modern társadalmunk túlzottan gyerekcentrikus, kiszolgálja a gyermekeket és őket állítja a középpontban. Az tény, hogy a történelem során sosem volt ennyire társadalmilag érzékenyítő téma a gyerekvállalás és gyermekek körülményeinek javítása, mint napjainkban, de ez az igény teljesen természetes , és akárhogy is, jobb, mint annak ellenkezője. Aktuális projektválogatásunkban mi is a gyermekeket állítjuk középpontba.

Egy gyermek érdeklődő, mozgékony, szeleburdi, és színes. Elképesztő intenzitással éli mindennapjait, ami sokszor fárasztó a felnőttek számára, pedig nem másról van szó, mint tanulási folyamatról. Ezt számos játék, mesekönyv, mesefilm, kiegészítő segíti, melyek biztonságos környezetet biztosítanak a jövendő generációnak arra, hogy megértsék, elfogadják társadalmunk működését, közösségeink normáit.

Felnőttek körében számtalanszor vehetjük észre azt, hogy a gyerekkort külön kontextusban kezelik, mintha vallási vagy nemzeti etnikumhoz hasonlóképpen a gyerekek a társadalom egy külön egységét, részét képeznék. Ez a szempont azonban hibás. Bár a gyerekeknek sok esetben más dolgokra, megközelítésre van szükségük, minden felnőtt gyerek volt, így egy gyermek sem választható el a felnőttek társadalmától. A gyerekek pedig nem buta kisemberek, akik elől a komplexebb információkat el kell rejteni, inkább másfajta nyelvezettel, eszköztárral kell megmutatni nekik a dolgok felnőttes működését.

Ezáltal válik nyilvánvalóvá, hogy a gyerekkor nem különálló társadalmi részegység, hanem minden egység alapja, mely tiszta ártatlanságából és nyitottságából adódóan összekapcsolja a sok részre szakadt emberi közösséget.
Ma már szerencsére könnyűszerrel találunk a gyerekeknek optimális nyelvezet, eszköztár felfedezéséhez szükséges kreatív eszközöket a boltok polcain. Ezekre hoztunk most példákat Spanyolországtól Magyarországig!

ÉPÍTŐJÁTÉK

Big Little Fun | Madrid, Spanyolország
María Carmona Día


PLÜSS

Throw Pillow | Peking, Kína
PUPUPULA KIDS
Csang Vu


JÁTÉKOS UTCABÚTOR

Mole | Isztambul, Törökország
Cihan Peçenek


GYERMEKJÁTÉK WEBSHOP

lefleo* more than toys | Krakkó, Lengyelország
Michalina Rolnik


RUHÁZATI KIEGÉSZÍTŐ

YKRA Kids | Budapest, Magyaroszág
Ivett Lénárt


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük