HIGHLIGHTS | Felnőttekről gyerekeknek

HIGHLIGHTS | Felnőttekről gyerekeknek

Sokszor hallhatjuk, hogy modern társadalmunk túlzottan gyerekcentrikus, kiszolgálja a gyermekeket és őket állítja a középpontban. Az tény, hogy a történelem során sosem volt ennyire társadalmilag érzékenyítő téma a gyerekvállalás és gyermekek körülményeinek javítása, mint napjainkban, de ez az igény  teljesen természetes , és akárhogy is, jobb, mint annak ellenkezője. Aktuális projektválogatásunkban mi is a gyermekeket állítjuk középpontba.

Egy gyermek érdeklődő, mozgékony, szeleburdi, és színes. Elképesztő intenzitással éli mindennapjait, ami sokszor fárasztó a felnőttek számára, pedig nem másról van szó, mint tanulási folyamatról. Ezt számos játék, mesekönyv, mesefilm, kiegészítő segíti, melyek biztonságos környezetet biztosítanak a jövendő generációnak arra, hogy megértsék, elfogadják társadalmunk működését, közösségeink normáit.

Felnőttek körében számtalanszor vehetjük észre azt, hogy a gyerekkort külön kontextusban kezelik, mintha vallási vagy nemzeti etnikumhoz hasonlóképpen a gyerekek a társadalom egy külön egységét, részét képeznék. Ez a szempont azonban hibás. Bár a gyerekeknek sok esetben más dolgokra, megközelítésre van szükségük, minden felnőtt gyerek volt, így egy gyermek sem választható el a felnőttek társadalmától. A gyerekek pedig nem buta kisemberek, akik elől a komplexebb információkat el kell rejteni, inkább másfajta nyelvezettel, eszköztárral kell megmutatni nekik a dolgok felnőttes működését.

Ezáltal válik nyilvánvalóvá, hogy a gyerekkor nem különálló társadalmi részegység, hanem minden egység alapja, mely tiszta ártatlanságából és nyitottságából adódóan összekapcsolja a sok részre szakadt emberi közösséget.
Ma már szerencsére könnyűszerrel találunk a gyerekeknek optimális nyelvezet, eszköztár felfedezéséhez szükséges kreatív eszközöket a boltok polcain. Ezekre hoztunk most példákat Spanyolországtól Magyarországig!

ÉPÍTŐJÁTÉK

Big Little Fun | Madrid, Spanyolország
María Carmona Día


PLÜSS

Throw Pillow | Peking, Kína
PUPUPULA KIDS
Csang Vu


JÁTÉKOS UTCABÚTOR

Mole | Isztambul, Törökország
Cihan Peçenek


GYERMEKJÁTÉK WEBSHOP

lefleo* more than toys | Krakkó, Lengyelország
Michalina Rolnik


RUHÁZATI KIEGÉSZÍTŐ

YKRA Kids | Budapest, Magyaroszág
Ivett Lénárt


továbbiak
A hét kedvenc enteriőrjei_64
architecture

A hét kedvenc enteriőrjei_64

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Fél lábbal már nyaralunk – legalábbis ebben a válogatásban, melyben egy mallorcai parasztházba, egy horvátországi luxushotelbe és egy mexikói haciendába is bepillantottunk. Egy százéves
Tervezők és gyártók – 1. rész | NON+ és Gaál Emese varrodája
business

Tervezők és gyártók – 1. rész | NON+ és Gaál Emese varrodája

Hogyan készülnek a NON+ márka kényelmes ruhadarabjai? Milyen munkafolyamatokon kell átesnie egy anyagnak, mire kész ruha, pulcsi vagy nadrág lesz belőle? És mi minden szükségeltetik ahhoz, hogy egy tervező és egy gyártó gördülékenyen tudjon együttműködni egymással? Íme, új sorozatunk bemutatkozó epizódja! Kiss Saroltát, a NON+ alapítóját és Gaál Emesét három
„Nem a tökéletesség a cél, hanem a valódi élet megélése” – interjú Ajkai Móval, a MONOLÔG vezetőjével
egyéb

„Nem a tökéletesség a cél, hanem a valódi élet megélése” – interjú Ajkai Móval, a MONOLÔG vezetőjével

Modellként csöppent a divat- és szépségipar világába, majd a kamera másik oldala és a produceri feladatok kezdték érdekelni. Egy baleset adott új irányt életfelfogásának és a munkájának is: olyan coaching- és stílustervezési módszert dolgozott ki, amelyben az őszinteség, a csend gyakorlása és saját magunk megértése kerül fókuszba. Interjú Ajkai Mónikával,