HIGHLIGHTS | Így változnak konyháink

HIGHLIGHTS | Így változnak konyháink

Mint azt sokszor tapasztaljuk, az emberek szeretik a tűzhely közelségét, ezért nem csoda, hogy számos otthon középpontja, szíve a konyha. Mivel a konyhában történnek az igazán nagy dolgok, erre a hétvégére olyan projekteket válogattunk össze, amik a konyhában eltöltött időt könnyítik vagy szépítik.

Designerek garmadája tervezi konyháink eszközeit immáron egy évszázada, de az igények sosem változtak: legyen nagyon praktikus, szép és elérhető. És bár mondhatnánk, jól fel van adva a lecke, úgy tűnik, minden generáció sikerrel újítja meg használati tárgyait. Funkciójukat tekintve azonban azok egy jó ideje nem változtak. A mosogató mosogató, a sütő sütő, a hűtő hűtő maradt. Viszont ha megnézzük egy ötvenes évekbeli amerikai háztartás konyháját, egy feltűnő különbséget észrevehetünk.

Mint minden korban, ma is a trendek formálják környezetünket. Konyháink többnyire zöldebbek, és letisztultabbak lettek. Az érdemi változásokat az egyszerű állampolgári szintekről a politikai akarat segíti érvényesíteni. Így az utóbbi években szankciók, hatékonyabb minőségbesorolási rendszerek és törvények álltak a környezetvédelem szolgálatába. A nyomás hatására ezekhez az igényekhez a piac is alkalmazkodott. A praktikus és szép termékeiről híres lakberendezési üzletláncok már nemcsak azt szeretnék, hogy minél többet, hanem minél tudatosabban vásároljunk, a kis és nagy háztartási gép gyártói újabb és újabb technológiákat fejlesztenek ki a minél energiahatékonyabb termékek piacra vezetése céljából. Ugyanis egyértelművé vált, hogy a fenntarthatóság mindenki érdekét szolgálja.

Most olyan munkákat sorakoztatunk fel, melyek designban vagy gondolkodásban reformálják meg ismét konyháinkat. Lássuk!

Ceramic Design | Shenzen, Kína
朱 思颖


Slider | Szöul, Dél-Korea
girhyo Ham
ROUSEED ™Everloop | Dish brush with interchangeable bristles | Mexikóváros, Mexikó
NOS Design


GINA: Smart coffee instrument | Ljubljana, Szlovénia
Luka Pirnat


Serration Object | Szöul, Dél-Korea
found / Founded

továbbiak
Ha tetszett az Eszes Róka-sorozat, ezt imádni fogod!
grafika

Ha tetszett az Eszes Róka-sorozat, ezt imádni fogod!

Farkas Róbert új könyvében a tizenegy éves Tomi kódolt jelzést fog az űrből, majd egy potyautas társaságában kozmikus kalandokba keveredik. Míg az Eszes Róka meséi trilóga részeit ő maga írta és rajzolta, a most megjelent könyvből már „csak” mint író vette ki a részét, az illusztrációkat Bernát Barbara készítette. Mutatjuk!
Modern köntösbe bújt fürdők | TOP 5
east

Modern köntösbe bújt fürdők | TOP 5

Egy fürdőhely rengetegféle lehet: történelmi múltra visszatekintő, elegáns pompában úszó vagy minden igényt kielégítő modern épület. Mai válogatásunkban utóbbira kerestünk példákat. A modern, illetve kortárs építészet nyelvén megszólaló fürdőhelyek és gyógyfürdők közül választottuk ki kedvenceinket. Modern kelet-európai fürdőkörképünk következik. Paracelsus Bad & Kurhaus | Ausztria Salzburg történeti városközpontjában található a 2019-ben átadott
Szeretettel, Vietnamból – Lam Sơn life
egyéb

Szeretettel, Vietnamból – Lam Sơn life

Az otthon nemcsak egy élettér, hanem az univerzum egy kis szeglete, amit jó energiák szőnek át – ahol a szeretteink, az emlékeink vagy éppen a jövőnk ígérete lakozik. Ha azonban távol kerülünk ettől a különleges helytől, szükség van olyan tárgyakra, amelyek megteremtik ezt a kötődést. Ez a Lam Sơn life története.