HIGHLIGHTS | Inni, inni és inni!

HIGHLIGHTS | Inni, inni és inni!

Sokféleképp olthatjuk a szomjunkat, de nemcsak ízlelőbimbóinkat, hanem más érzékszerveinket is szeretjük kényeztetni. Bármilyen termékről is legyen szó, a kívánatos, kézbe simuló, kellemes tapintású, vagány vagy éppen elegáns csomagolás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a vágyott portéka a bevásárlókosarunkban végezze. A „meglátni és megszeretni”-effektus különösen érvényes olyan árucikkek esetében, melyeket korábban nem ismertünk – nem tudjuk, mit nyújthat a belbecs, csak a külcsín alapján ítélünk, engedünk a csábításnak.

Manapság persze sokkal körültekintőbben méregetjük a boltok polcain sorakozó, üvegbe, fémdobozba vagy műanyag palackba zárt italokat és sok minden mást is. Az összetevők, a származás helye, a csomagolóanyag sokszor felülírhatja vásárlási szándékunk. De előfordulhat az is, hogy gyarló emberi természetünk fittyet hány az egészségtelen alkotóelemekre, a műanyag csomagolásra pusztán azért, mert mindezeken felülkerekedik a szívünknek kedves tárgy iránti birtoklási vágy. A legszerencsésebb persze, ha nem kell kompromisszumot kötnünk: az általunk támasztott elvárásoknak maradéktalanul megfelelő termékkel együtt a limonádé vagy dobozos sör (pontosabban: a márka) nyújtotta életérzést is átélhetjük, s az első korty után elégedetten sóhajthatunk fel. Napi folyadékbevitel grafikus szemmel, Ausztriától Új-Zélandig.

Mayer Kitti
designteoretikus

KÓKUSZTEJ

Coconut Milk by Grinning Face | Torontó, Kanada
Man Wai Wong


TEAKOKTÉL

Freed | Queenstown, Új-Zéland
makebardo ­


BOR

BIO WEINGUT ZAHEL | Graz, Ausztria
moodley design


SÖR

Jungle Juice | Róma, Olaszország
We meet Brands
Roberta Farese
Emanuele Grimaldi
Matteo Modena


ALKOHOLOS LIMONÁDÉ

Somma Alcoholic Mineral Water | Sydney, Ausztrália
Ben Galbraith

továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal