HIGHLIGHTS | Kortárs kivetülés

HIGHLIGHTS | Kortárs kivetülés

Lassan eltelt egy teljes év kiállítások és installációk nélkül: a művészvilág annyi muníciót gyűjtött és akkorát fejlődött tizenkét hónap alatt, hogy nagy reményekkel tekinthetünk a jövőbe azt várva, mikor és hol fog ez a pattanásig feszült kreatív energia  berobbanni.

A kultúra társadalmi és gazdasági hatása, befolyása miatt Európát a kultúra bölcsőjeként, alfájaként és ómegájaként szokták emlegetni. Legtöbbünknek a kiállítások megtekintése mégsem a 19. századi párizsi pavilonok vagyonos közönségéhez hasonlóan financiális érdekek által vezérelt cselekedet, hanem a művészet és kultúra iránti szomjunk csillapítása céljából létrejövő, kellemes szociális tevékenység. Egy tárlat olyan platform, amelyen a kultúra rajongói egymásra találnak, a gyönyörködtetés mámorában pedig egyesül az alkotó, a mű és a közönség.

Amíg várunk egy újabb kortárs kivetülésre, addig is olyan projekteket válogattunk össze, amelyek a kiállítások megtekintésének illúzióját, hangulatát hozhatják hétköznapjainkba. Következzenek tehát az elmúlt pár év izgalmasabbnál izgalmasabb kiállítási vizuáljai és arculatai Portugáliától Egyiptomig.

Agenda 2020 – AR Exhibition | Porto, Portugália
Serafim Mendes


GerillAR – Poster Exhibition Identity | Budapest, Magyarország
Compact studio
Borbély Áron
Faragó Gergő


Y, Desenhar Portugal – Porto Design Biennale | Porto, Portugália
united by
André Duarte
André Covas
Pedro Sousa
Cristóvão Fernandes
Sofia Silva
Providência design
Liliana Fontoura


Gyptian | Kairó, Egyiptom
Ahmed Shalaby


TENT Rotterdam | Rotterdam, Hollandia
studio de Ronners


továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal