fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Nyomtatott korkép

Sokszor teszem fel a kérdést magamban: miért szeretünk magazinokat, újságokat olvasni még ma is? A felvetés jogos és összeköthető napjaink meghatározó problémájával, a kézzel fogható és a digitális világ feloldhatatlannak látszó ellentétével. Az ember rögeszmés vonzódása az anyagi, megfogható világhoz újra reneszánszát éli, megcáfolva az ellenkező értelmű jövendöléseket.

Egy magazin nemcsak tartalmi, hanem érzelmi töltetet is ad a befogadójának: talán ez az oka annak, hogy még ha a gazdasági megfontolások nem is támogatják ezt az irányt, megéri nyomtatásra tervezni. A tartalmi, eszmei érték és a nyomdaipari munka, az anyagfelhasználás minősége varázslatos élményt ad, maradandót alkot. A napjainkban jellemző klímakritika – a töménytelen papírgyártás és az ezzel járó környezeti terhelés – szintén jogosnak mondható, de szerencsére a nyomdatechnológiák és az alapanyaggyártás terén is gyökeres változások történtek a piacon, gondolok itt az újrahasznosított papírra és a környezetbarát festékek alkalmazására.

A magazinok és katalógusok az újságokkal szemben minőségibb karakterrel rendelkeznek, köszönhetően komolyabb kötészetüknek és hosszabb terjedelmüknek. Ezt a formátumot az olvasó hosszabb ideig lapozgatja, mint egy újságot, épp ezért a grafikai kivitelnek is magas szintet kell képviselnie, hogy a vizuális élmény ne bizonyuljon unalmasnak. Aktuális válogatásunkban olyan magazinokat gyűjtöttünk össze, melyek olvasása nemcsak hogy érdekfeszítő, hanem kiegyensúlyozott vizuális élményt is nyújt. Utazz velünk Amerikától Magyarországig!

Increment Issue 9 | San Francisco, USA
Mercedes Bazan


Northerly Magazine, Fall 2018 | Minneapolis, USA
Caroline Royce


Platform Magazine | Koppenhága, Dánia
Daniel Siim


FEW Magazine | Helsinki, Finnország
Marina Veziko
Tino Nyman


Hype&Hyper | Budapest, Magyarország
Kiss Miklós

A HypeandHyper vadonatúj magazinja ITT előrendelhető!

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük