Highlights of Hungary 2020 | Miki357

Highlights of Hungary 2020 | Miki357

Pár hete adtunk hírt a Highlights of Hungary csapatának megújulásáról: a tagok már el is kezdték a munkát és hamarosan döntenek a jelöltekről. Ahogy az eddigi években, idén is parázs viták várhatók közöttük, hogy aztán valóban az év legkiválóbb ötvenöt magyar kreatív teljesítményét vonultassák fel a nagyközönség előtt. Mostantól hétről hétre újabb Highlights-nagykövetet mutatunk majd be itt, a HYPEANDHYPER-en, elsőként Szabó Miklós Mártont, aka Miki357 videoklip-rendezőt, aki idén először tölti be ezt a posztot.

A reklámfilmes és kliprendező Miki357 mindenhez igyekszik klisék nélkül nyúlni – szerinte ez az értékteremtés alapja. Hozzá a könnyedebb, szórakoztató, humoros témák állnak a legközelebb, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy valaminek ne lehet mélysége vagy komoly üzenete. Nagyon szeretné, ha Highlights-jelenlétével esélyt adhatna olyan projekteknek is, amelyek talán kevésbé magasztosak, de abszolút megérdemlik a figyelmet.

Fotó: Talabér Géza
„Sok béna tartalmat is fogyasztok. Néha jobban kiderül, hogy mi a jó a rosszból, mint a jóból. Meg azt figyeltem meg, hogy engem vonzanak a mániákus emberek. Ha valaki szenvedélyesen tud fordulni a területe felé, bármivel is foglalkozzon, akkor amögött ritkán áll silány minőség. Meg aztán vizuálisan gondolkodó ember vagyok, talán egy kicsit jobb ízléssel megáldva, de azért igyekszem kimozogni, hogy ne kizárólag filmes jellegű produkciókat vigyek” – mondta el arra kérdésre, merrefelé keresi majd az inspirációt a jelölés folyamán.

A Highlights of Hungary idei szlogenje a „Hass, alkoss, gyarapíts!”, ennek kapcsán Miki357 kiemelte: kifejezett célja, hogy olyan dolgok mellett álljon ki, amelyek túlmutat önmagukon, amelyek gondolatisága szimbolikus, így átültethető és hosszú távú, időtálló mondanivalójuk van.

A Highlights-csapat 2020-ban a közönséget is bevonja a jelöltek kiválasztásába. „Szerinted melyik a legkiválóbb magyar teljesítmény 2020-ban?” – teszik fel a kérdést. Facebookon, illetve Instagram Storyban #hassalkossgyarapits hashteggel és @highlights_of_hungary tageléssel várják a figyelemre méltó hazai projekteket!

Miki357 | Vimeo | Facebook | Instagram
Highlights of Hungary | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Borászat reneszánsz környezetben | ORA
east

Borászat reneszánsz környezetben | ORA

Borkészítés, borkóstolás, lakomák, rendezvények és szálláshelyek egy helyen, reneszánsz köntösben: a cseh ORA stúdió építészei ezúttal Znojmo városában adtak új életet egy régi épületnek. A Nešetřil borászat és borbár Znojmo szívében, a Masaryk téri reneszánsz házban kapott helyet – a borászat kialakításához a ház minden centiméterét, annak udvarát és pincéit is
Egy folyó fél éve egy természetfotós sorozatán | Gora, Oroszország
east

Egy folyó fél éve egy természetfotós sorozatán | Gora, Oroszország

Hólepte, zavaros, csillogó, titokzatos. Egy orosz fotós egy májustól decemberig tartó időszakon át figyelte az Iskona folyót, ezalatt pedig megismerte minden minőségét. Költészet fotókon. Ilja Batrakov kisgyerekként járt először az Iskona folyó vidékén. A moszkvai kisfiú azonnal otthon érezte magát a tájban – felnőve, fotósként pedig meglátta benne az örökkévaló szépséget
HIGHLIGHTS | Gondtalan tárgyak
design

HIGHLIGHTS | Gondtalan tárgyak

A mindennapi munkavégzéshez választott tárgyainknak (is) szigorú szempontrendszernek kell megfelelniük. Hosszú távú befektetésként tekintünk egy laptopra, amit (jobb esetben) nem csak úgy kutyafuttában vásárolunk meg: gondos mérlegelést követően tesszük le a voksunkat a kiválasztott termék mellett, bízva abban, hogy az nap mint nap kiszolgál majd bennünket. Hasonló módon döntünk a