fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Színek sugároznak naphosszat

Legyen az egy utcai plakát, kisfilm, vagy csomagolás: környezetünkben számos felületen találkozhatunk vibráló színekkel. A színek használata a laikusok számára úgy tűnhet, hogy a világ legegyszerűbb története, azonban ez valójában sokkal komplexebb eszköztár, mint ahogyan az elsőre gondolnánk. Heti válogatásunkban olyan anyagokat gyűjtöttünk össze, amelyekben a tervező bátor színhasználata a hordozó felület előnyére válik. Lássuk!

Gyerekkorunk óta használjuk a színeket. Jók egyszerű dekorálásra, megkülönböztetésre, kiemelésre, de talán sosem vetjük fel a kérdést: mitől látunk mi színeket? Mi a szín? Talán biológia óráinkon találkozhattunk a tézissel, ami szerint a színek a fény felületekről történő visszaverődésének köszönhetően jelennek meg. De talán ennél is izgalmasabb információ az, hogy a fények tulajdonképpen egy bizonyos, az ultraibolya és a rádióhullámokhoz hasonló frekvenciasávban sugárzott elektromágneses hullámok elegyeként válnak láthatóvá az emberi szem számára.

Legyen a tudományos megfogalmazás bármennyire is érdekfeszítő, végső soron a lényeg az esztétikus látvány minden emberi lény számára. Így nem mindegy, hogy milyen odafigyeléssel, igénnyel készülnek el a hétköznapjainkat színesítő alkotások, grafikai alkalmazások. Tarts velünk világkörüli projektválogatásunk legújabb részében: lássuk a kedvenc színes projektjeinket!


SUNDAYS GIN | Melbourne, Ausztrália
Robert Wiltshire


Hard Candy 硬糖 Visual Identity and Packaging | Shanghai, Kína
low key Design


AFRIKA – Coffee single origin | Buenos Aires, Argentína
Emi Renzi


Kinescope: Brand Identity & Website | Moszkva / Szentpétervár, Oroszország
Embacy Team


Tinkuy Patterns Posters. Vol.1. | Loja, Ecuador
Amuki Studio


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük