fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Tervezők a divatvilág hátterében

Akarva-akaratlanul mindannyian követjük a különböző divathullámokat. Sok esetben már csak azért is, mert a környezetünk is azt teszi. De míg a világ a ruházati divatot tartja szem előtt, sokszor elfelejtjük, hogy minden divathullámot sok más kreatív ipari ágazat is egyaránt generál.

Vasárnaponként megjelenő válogatásunkban olyan tematikákat boncolgatunk, melyek környeztünk közvetlen vizuális és szellemi formálói. Így esett a választás ezen a héten a divatvilág árnyékában mozgó tervezőszakmákra.
A divatipar a világ egyik legnagyobb szemléletformáló erejeként számos művészeti szakmának biztosít munkát. Ilyen a fotógráfia, a tervezőgrafika, és többek közt a filmszakma is.

Mindezek szimbiózisa alkotja meg azt a fogalmat, amit divatnak nevezünk. Ha csak egy grafikus által tervezett táskára, ruhamintára, vagy a legnagyobb divatmárkák kifutó és stúdió képeit készítő fotósaira gondolunk, akkor tudnunk kell, hogy az ő szemléletmódjuk, vizuális érzékük könnyen új színben vagy formában tüntetheti fel a tervezett ruházati terméket. Most lássunk olyan példákat, melyek azt mutatják be, hogy milyen eszközökkel nyer új értelmet akár egy egyszerű kötött sál, vagy pelenka!


Hug Branding | New York, USA
Adam LoweUcon Acrobatics Motif 2.0 | Ghent, Belgium
Mario De Meyer


Lookbook for embroidered shirts “Vilni ludi” | Kijev, Ukrajna
Olga VoychikKudos | Charleston, USA
Stitch Design Co.


Soffitto | Tokió, Japán
Asuka Watanabe


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük