HIGHLIGHTS | Tervezők a divatvilág hátterében

HIGHLIGHTS | Tervezők a divatvilág hátterében

Akarva-akaratlanul mindannyian követjük a különböző divathullámokat. Sok esetben már csak azért is, mert a környezetünk is azt teszi. De míg a világ a ruházati divatot tartja szem előtt, sokszor elfelejtjük, hogy minden divathullámot sok más kreatív ipari ágazat is egyaránt generál.

Vasárnaponként megjelenő válogatásunkban olyan tematikákat boncolgatunk, melyek környeztünk közvetlen vizuális és szellemi formálói. Így esett a választás ezen a héten a divatvilág árnyékában mozgó tervezőszakmákra.
A divatipar a világ egyik legnagyobb szemléletformáló erejeként számos művészeti szakmának biztosít munkát. Ilyen a fotógráfia, a tervezőgrafika, és többek közt a filmszakma is.

Mindezek szimbiózisa alkotja meg azt a fogalmat, amit divatnak nevezünk. Ha csak egy grafikus által tervezett táskára, ruhamintára, vagy a legnagyobb divatmárkák kifutó és stúdió képeit készítő fotósaira gondolunk, akkor tudnunk kell, hogy az ő szemléletmódjuk, vizuális érzékük könnyen új színben vagy formában tüntetheti fel a tervezett ruházati terméket. Most lássunk olyan példákat, melyek azt mutatják be, hogy milyen eszközökkel nyer új értelmet akár egy egyszerű kötött sál, vagy pelenka!


Hug Branding | New York, USA
Adam LoweUcon Acrobatics Motif 2.0 | Ghent, Belgium
Mario De Meyer


Lookbook for embroidered shirts “Vilni ludi” | Kijev, Ukrajna
Olga VoychikKudos | Charleston, USA
Stitch Design Co.


Soffitto | Tokió, Japán
Asuka Watanabe


továbbiak
A 150 éves városszerkezet fenntarthatóbb volt, mint a mai | Interjú Vitézy Dáviddal az okos városokról és Budapestről
community

A 150 éves városszerkezet fenntarthatóbb volt, mint a mai | Interjú Vitézy Dáviddal az okos városokról és Budapestről

A monarchia fővárosa sok szempontból fenntarthatóbb volt 150 évvel ezelőtt, mint a mai Budapest Vitézy Dávid szerint, akivel a modern városokról, innovációról és a kötöttpályás budapesti fejlesztésekről beszélgettünk. Videónk! A Hype&Hyper csapata a Planet Budapest 2021 Világtalálkozón készített interjút Vitézy Dáviddal, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával, aki sok félreértést
Online avatárok számára is elérhető a Zara legújabb kollekciója
digitális

Online avatárok számára is elérhető a Zara legújabb kollekciója

Legújabb kollaborációjával nyitott a virtuális világ felé a világ egyik legismertebb divatcége. A ZARA a dél-koreai Ader Errorral együttműködve hozta létre legújabb formabontó és kereteket feszegető kollekcióját. A Be Generation AZ Collection-ben, amit A-tól Z-ig minden generáció identitása és egyedisége ihletett, szinte elmosódnak a határok virtuális és valódi világ között.
A jó kávé alap, az eclair a ráadás – Emily Eclair
gasztronómia

A jó kávé alap, az eclair a ráadás – Emily Eclair

Manapság egyre több helyen botlunk magát specialty címkével fémjelző kávézókba, nemcsak Budapesten, de szerte az országban. Ez a bőség azonban időnként a minőség rovására megy, hiszen elhalványodnak a kritériumok, és nem csupán a vásárlók, de néha még a szakma is összezavarodik, mi az, ami hiteles. Pedig vannak rejtett gyöngyszemek, ahol