Zene füleidnek – a legforróbb hip-hop előadók az A38 ajánlásával

Zene füleidnek – a legforróbb hip-hop előadók az A38 ajánlásával

A Hype&Hyper új sorozatában az A38 segítségével minden hónapban friss, európai művészeket mutatunk be, akikre már most érdemes odafigyelni, mert jó úton haladnak a világsztárság felé. Elsőként jöjjön a hip-hop műfaj legjava, grátisz playlisttel!

Porto Morto (HR)

A héttagú Porto Morto az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetésének számít a zenei szcénában. Bár a műfajukat nehéz lenne definiálni, gyökerei valahol a progresszív pop, az art rock és az indie electronica körül keresendők. Sikerükhöz hozzájárult a vizuális kifejezésre fektetett nagy hangsúly is, amit a koncerteken a színpad mögé vetített videóikban láthatunk.

Mahmood (IT)

Alessandro Mahmoud, aki szimplán Mahmood néven lép fel, egy olasz énekes-dalszerző. Ismertsége kilőtt, miután szerepelt az olasz X-faktor hatodik évadában. Emellett kétszer is megnyerte a Sanremo Music Festivalt: először 2019-ben Soli című számával, majd 2022-vel Blancoval együttműködve a Brividi című számmal. Ezeknek a győzelmeinek köszönhetően kapta meg a lehetőséget, hogy képviselje Olaszországot az Eurovíziós Dalfesztiválon ugyanezekben az években, ahol 2019-ben a második, 2022-ben pedig a hatodik helyen végzett.

Sworr. (GR)

A Sworr. egy görög, athéni székhelyű alt pop trió egyedi hangzással, akik az elektronika ösvényein és azon túl is kalandoznak. 2018 márciusában kiadták debütáló albumukat „SWORR.” néven, amely a melankolikus elektronika sötétebb ösvényeit kutatja, és alig egy hónap alatt elkelt. Alaptétele, hogy az éterben lebegő kimondott szavak felfedik a vérző fiatalság igazságát, aki kitartóan harcol egy világ ellen, amelyet önmaga torz észlelése ural. A nehézségeket ütemekké és szavakká alakítva, túl a steril barázdákon, a Sworr. mozgásba hozza az érzelmeket.

Sharktank (AT)

A hip-hop és a pop mindig is jó szomszédok voltak és most a bécsi székhelyű Sharktank végre holtomiglan-holtodiglan összeházasította őket. A banda egy rapper, Mile szóló projektjeként indult, majd gyorsan bővülni kezdett, amikor a fiatal énekesnő, Katrin Paucz is csatlakozott a sessionökhöz, amiket Mile az ismert producer, Marco Kleebauer stúdiójában tartott. Utóbbi számtalan díjnyertes és toplistás album producere volt olyan bandákkal, mint a Bilderbuch, az Oehl vagy a saját együttese, a Leyya.

Alyona Alyona (UA)

Több oka is van, hogy miért futott be az utóbbi években annyira az ukrán rapper, Alyona Alyona: hallgatósága egyre növekszik, szerepelt a Forbes „30 under 30” listáján, videóklipjei virálisan terjednek a neten, és több jól sikerült albummal is jelentkezett. Nemcsak tehetséges, de humora és karizmája is van, és felér egy kiállással, hogy továbbra is anyanyelvén, ukránul rappel.

Meghallgatnád őket? Kattints ide a havonta frissülő Spotify-playlistért!

Forrás: A38

továbbiak
A sík– és térbeli dimenziók lenyűgöző játéka
design

A sík– és térbeli dimenziók lenyűgöző játéka

Az általuk készített egyedi bútorok és tapéták igazi eklektikus csodaországgá varázsolják a teret, vidámságot és optimizmust sugározva. Egy Curious Boy bútordarab örömöt és csodát hoz bármilyen térbe. Bemutatjuk a különleges olasz tervezőpárost, akik mindennek a megálmodói. A csúcsminőségű tervezés, a szakszerű kivitelezés és a meglepő anyagok a kísérletezés vágyát jelzik.
A süllyesztett nappalik romantikája | TOP 5
design

A süllyesztett nappalik romantikája | TOP 5

Mai cikkünkben a süllyesztett nappalik vissza-visszatérő trendjét mutatjuk be. Válogatásunkban egy klasszikus és négy egészen új példáját hoztuk el nektek! A huszadik század közepén hatalmas népszerűségnek örvendtek a nappalik padlójába süllyesztett „conversation pit”-ek, ami akkoriban a sikk legmagasabb iskoláját jelentette. Bár egy jó ideig a belsőépítészet ékköveinek számítottak, elég
Gondolat-töredékek fúziója: így jött létre a Transylvanian Design Week arculatterve
design

Gondolat-töredékek fúziója: így jött létre a Transylvanian Design Week arculatterve

Mit jelent az erdélyi iparművészet? Járja körül a kérdést az első, célzottan erdélyi kreatívokat megszólító esemény. A Csíkszeredában, február 18. és március 10. között zajló Transylvanian Design Week (TWD) célja egy olyan pillanatkép megalkotása, amely közös gondolkodásra ösztönzi a helyi kreatív közösséget. A rendezvénysorozat vizuális megjelenése is ugyanezeket a gondolatokat