Megnyílik az új Millenáris Park

Megnyílik az új Millenáris Park

Hatalmas függőkert, több mint háromszázötven fa, digitális vízfüggöny, játszótér, kerékpártárolók és 17 000 négyzetméternyi zöldfelület – mindezt, és még sok minden mást is élvezhetünk az új Millenáris Parkban.

A budai Millenáris területét és funkcióit is jelentősen bővítő Széllkapu beruházás eredményeképpen a főváros modern városi parkkal és multifunkcionális közösségi térrel gazdagodott.

Nézd meg a megújult parkot a HYPEANDHYPER felvételein!

A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda – vezető tervező: Kádár Mihály és Könözsi Szilvia – készítette. A plasztikusan megfogalmazott térfalakat tovább tagolják a park bejáratainál kialakított invitáló teresedések, kapcsolatot teremtve a park és az utca világa között.

A park tájépítészei –  Majoros Csaba és Balogh Andrea (4D Tájépítész Iroda) – változatos domborzatú, „háromdimenziós” parkot terveztek. A parkban és közvetlen környékén összesen 355 előnevelt fát telepítettek, de a víz is központi szerepet kapott. Az új, közel 700 négyzetméteres tóban vízinövények élnek, a faburkolatú stég és a parton elhelyezett napozóágyak, padok a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat szolgálják. A panorámaliftekkel is felszerelt függőkert bejárható szintjeiről pazar látvány tárul a látogató szeme elé, az új, 500 férőhelyes mélygarázs pedig enyhíti a környék parkolási gondjait.

A megújult Millenárist mi már felfedezhettük, sőt, meg is ihletett bennünket! Íme, a park inspirálta plakátunk Bárdos László art directorunk tolmácsolásában.

Millenáris | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóanyag

továbbiak
Magyar tervező munkáit imádták az amerikaiak | Kárász Ilonka
design

Magyar tervező munkáit imádták az amerikaiak | Kárász Ilonka

Színes grafikáival évtizedeken át több millió New York-i találkozott a világ egyik leghíresebb magazinjának címlapján, mi mégis alig ismerjük a magyar származású tervezőt. Bemutatjuk Kárász Ilonka címlapborítóit! A magyar sajtó időről időre rácsodálkozik, hogy Kárász Ilonka (1896-1981) neve itthon alig mond valamit, az USA-ban viszont a legnagyobb múzeumok szentelnek neki
Ugródeszka fiatal tervezőknek | Terike from Budapest
design

Ugródeszka fiatal tervezőknek | Terike from Budapest

Frissen végzett tehetséges tervezők, kevés helyi lehetőség, erős globális verseny: a magyar valóság felismerése hívta életre a Terike from Budapestet. Az Instagram-oldalon a fiatal designerek mutatkozhatnak be, két hónap alatt pedig már több mint ezren csatlakoztak közösségéhez. Ahogyan az alulról szerveződő kezdeményezések a kortárs művészeti szcénában elszaporodtak, úgy a design
Indulj el! | Hortobágy
east

Indulj el! | Hortobágy

Ha Hortobágy, akkor bográcsgulyás és betyárromantika – legalábbis így gondoltuk. Elindultunk az Alföld felé, hogy jobban megismerjük Közép-Európa legnagyobb összefüggő füves pusztáját, amely végtelen horizontjával és gazdag kulturális hagyományaival az UNESCO Világörökség része. Utunk során kiderült, hogy Magyarország északkeleti részén bőven vannak kúl dolgok, ráadásul ezek megismerésében segítség is akad, mivel