Hordható műalkotások | Anna Amélie

Hordható műalkotások | Anna Amélie

Dór, ión és korinthoszi oszlopfők, babérkoszorút viselő alakok és olívabogyó fekete-fehérben. Anna Amélie legújabb, ALFA nevet viselő kollekciója az önkifejezésről és a megújulásról szól, mediterrán hangulatban.


Az Anna Amélie márka jól ismert már kifinomult bőrtáskáiról, a nyári időszak alatt azonban arra lehettünk figyelmesek, hogy fokozatosan egyre több és több ruhadarab lepi el a márka socialmedia-felületeit. A történet még a karantén időszakában kezdődött, amikor Anna, a márka alapítója a táskák elkészítéséhez bizonyos kellékeket már nem tudott beszerezni, így kénytelen volt újragondolni a márkát, új lendületet adva annak. A tervező elmondása szerint már régóta szeretett volna ruhaközpontú kollekciót tervezni, amit most sikerült is megvalósítania.

Az ALFA kollekció pólóval és pulóverrel debütált, amelyeken felvarrószerűen jelennek meg Anna karakteres és könnyed, görög inspirációjú vonalgrafikái. Az újdonságok itt még nem érnek véget: a kollekció olyan további izgalmas darabokkal válik teljessé, mint a 100% pamutból készült melegítőnadrág, crop póló, top vagy hoodie, valamint a nyár néhány kötelező és praktikus darabja, közte néhány kifordítható egy- és kétrészes, újrahasznosított poliészterből készült fürdőruha, illetve kaftán és lenvászon ing. Anna mindezen túl egy extra kiegészítőt is szeretett volna létrehozni – a kollekcióban újrahasznosított műanyagból készült, élénk színű napszemüvegek is helyet kaptak.

Az oversized ruhadarabok a kényelmes eleganciát és a természetességet képviselik, amelyek középpontjában Anna grafikái állnak. „Szerettem volna felöltöztetni magam tetőtől-talpig rajzba” – emelte ki Anna. „Azt hiszem, minden olyan darabot, amire már régóta vágytam, sikerült megvalósítanom az új kollekcióban. Alkotócsaládban nőttem fel, művészekkel körbevéve, ezért számomra a festés és a rajzolás alaptevékenység – nagyon boldog vagyok, hogy belecsempészhettem a grafikáimat a márkába. Rájöttem, hogy a képzőművészetet nem szükséges különválasztani a divattól, ruhadarabjaim lehetnek akár hordható műalkotások is” – folytatta a tervező.

Ha szeretnétek ti is valamelyik ALFA ruhadarabot beszerezni, nézzetek szét a márka webshopján vagy a Margot Budapest boltjában.

Az Anna Amélie őszi kollekciójában is készül ruhaújdonságokkal, például egy tetoválást megidéző felsővel és egy kabáttal, amelyeken szintén Anna grafikái lesznek a főszerepben. Mi már nagyon várjuk!

Anna Amélie | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Megnyílik az új Millenáris Park
architecture

Megnyílik az új Millenáris Park

Hatalmas függőkert, több mint háromszázötven fa, digitális vízfüggöny, játszótér, kerékpártárolók és 17 000 négyzetméternyi zöldfelület – mindezt, és még sok minden mást is élvezhetünk az új Millenáris Parkban. A budai Millenáris [https://www.facebook.com/Millenaris/] területét és funkcióit is jelentősen bővítő Széllkapu beruházás eredményeképpen a főváros modern városi parkkal és
E-bicikli skandináv stílusban
design

E-bicikli skandináv stílusban

A koppenhágai székhelyű Movea a tökéletes városi bicikli megalkotására törekszik. A Lats Jensen alapította vállalat most három új modellel állt elő, melyekkel stílusosan és környezettudatosan tekerhetnek nem csak a dánok. A Movea [https://movea.bike/] E-motion biciklijei első ránézésre teljesen átlagos kerékpároknak tűnnek: látszólag semmi olyasmi nincs rajtuk, amiből arra
Vicces és fenntartható textilzsebkendők Szlovákiából | Noa!
business

Vicces és fenntartható textilzsebkendők Szlovákiából | Noa!

A zero waste életmód elterjedésével számos hagyományos, korábban használt, de mára elfeledett tárgy tért vissza a mindennapjainkba – ezek közé tartozik a textilzsebkendő is. A szlovák Naďa Urbanová is meglátta a kicsiny textildarabban rejlő lehetőséget, és megszületett a Noa! brand. A néhány hónappal ezelőtt indult szlovák márka története egy megfázással kezdődött.