HYPE | Heti programajánló

HYPE | Heti programajánló

Szerencsére ismét eseménydús pár nap elé nézünk: a hetet egy konferenciával kezdjünk, kiállítással és filmklubbal folytatjuk, majd a programdömping a hét közepén tetőzik egy showroom partival, ahol a slow fashion-t ünnepeljük, végül egy díjátadóval és egy péntek esti kiállítással zárunk, a hét végét pedig bútorkészítő workshoppal vezetjük le. Mutatjuk a részleteket!

Costume Intro Day

A MOME egy új képzés, a Jelmez- és díszlettervező MA szak indítására készül, ennek apropóján hétfőre egy témafelvezető konferenciát szerveztek. Az előadássorozatra a szakma kiemelkedő alkotóit hívták meg, hogy saját tapasztalataikról, a jelmeztervezés aktuális helyzetéről beszéljenek, és első kézből kapjunk információt a szakma jelenéről és jövőképéről. Az eseményt bátran ajánljuk azoknak, aki korábban már belekóstoltak ebbe a világba, azoknak, akik csak tervezik, és azoknak is, akiket egyszerűen csak a színházi világ és a design kapcsolata érdekel.

Mikor: 2020. február 17. 9:00-14:00

Hol: MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Bővebben: Esemény


Concrete Questions / Konkrét kérdések

Kedden nyílik Csizik Balázs és Szabó Kristóf – KristofLab közös kiállítása a Hegyvidék Galériában. Identitás, ökológiai problémák, építészet és absztrakció – a két művész fotó alapú munkái a lakókörnyezet szociális érzékenységgel és képzőművészeti látásmóddal való megfigyelésének lenyomatai. A kiállítás a Budapest Photo Festival programsorozat részeként valósul meg, ami azt is jelenti, hogy hamarosan indul a fotókiállítások és fotográfiával foglalkozó események áradata! Stay tuned!

Mikor: 2020. február 18. 18:00-20:00

Hol: Hegyvidék Galéria

Bővebben: Esemény


Lumen Kortárs Magyar Filmklub – Tóth Luca

Tóth Luca animációs filmrendező a MOME-n szerezte BA diplomáját, majd Londonban, a Royal College of Art-on folytatta tanulmányát, azóta pedig sorra jönnek a nemzetközi szereplések. A The Age of Curious című diplomafilmjének ítélték a zsűri különdíját az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, Superbia című rövidfilmje a 2016-os Cannes-i Kritikusok Héten debütált, Lidérc Úr/Mr Mare című rövidfilmje pedig a BIAF fesztivál zsűri díját és az Oscar-nominációs Odense Nemzetközi Filmfesztivál Børge Ring-díjat is elnyerte. Szerdán az ő filmjét vetíti a Lumen, utána pedig Luca maga mesél majd a munkásságáról, tapasztalatairól.

Mikor: 2020. február 19. 19:00-22:00

Hol: Lumen Kávézó

Bővebben: Esemény


E N I H O R N X Alma Vetlényi Showroom Party

Nem a radikális életmódváltás lehet az egyetlen útja annak, hogy tegyünk valamit a bolygónk védelméért, az apró lépések is fontosak: például az, hogy olyan ügyeket támogassunk, amelyek a környezettudatosságot és a jövőnkről való felelősségteljes gondolkodást hirdetik. Ilyen apró lépés lehet, ha ellátogatunk az E N I H O R N és Alma Vetlényi márkák közös divatbemutatójára csütörtök délután. Mindkét hazai márka a fast fashionnel szemben a fenntartható megoldásokat, a slow fashiont képviseli. Minőségi alapanyagokból időtálló darabokat készítenek, mindezt zero waste technikával, hogy ne termeljenek az előállítás közben hulladékot. A közös showroom partyn a két márka bemutatja a 2020 tavasz/nyári kollekcióit. A hazai design és a slow fashion támogatása mellett még egy jó ügy mellett kiállhatunk: az eseményen megvásárolhatjuk az E N I H O R N Showroom falát díszítő papírvirágokat, és az így befolyt összeggel pedig a 10 millió Fa Szervezet munkáját segíthetjük. Mi ott leszünk!

Mikor: 2020. február 20. 16:00-21:00

Hol: E N I H O R N

Bővebben: Esemény


Highlights of Hungary Díjátadó After

A Highlights of Hungary 2013-ban azért jött létre, hogy a hazai kreatív szektor eredményeit értékelje, díjazza, és hírt adjon arról, hogy mi magyarok mire vagyunk képesek évről évre. A kurátorok mozgásköre széles, így lehet az, hogy jótékonysági programoktól kezdve a kiemelkedő orvosi teljesítményeken át sikeres divatmárkákig a legkülönbözőbb szakterületek jelöltjeit ismerhetjük meg. Február 21-én a Katona József Színházban rendezett díjátadón kiderül, hogy a közönség és a zsűri kiket talált idén a legeredményesebbnek, este 10-től pedig mi is együtt ünnepelhetünk a jelöltekkel!

Mikor: 2020. február 21. 22:00-1:00

Hol: Katona József Színház

Bővebben: Esemény


The Studios ▼ Attila Stark: Puffball Club ▲

Stark Attila, a legendás Kulo City könyv készítője másfél év után egy új kiállítással készül a The Studiosban. A művészkönyvek és murális festmények mellett, a 2005-ben „agresszív fantasztikus” magazinként indult Roham grafikai anyagai, és a magazinban közölt képregények egy része is Stark Attila nevét fémjelzik. Péntek este a The Studiosban ritka fajokra, burjánzó tájakra és gépezetekre készülhetünk, továbbá Hetedik Típusú Találkozás is lesz!

Mikor: 2020. február 21. 19:00-22:00

Hol: The Studios

Bővebben: Esemény


2 napos bútor workshop – Padkészítés & kárpitozás | Bench making

Te is érezted már azt, hogy a saját kezűleg összeszerelt IKEA bútorodhoz valahogyan jobban kötődsz, mint ahhoz, amibe nincs benne a kétkezi munkád? Mi is így vagyunk ezzel, ezért úgy döntöttünk, hogy szintet lépünk, és a Technika#1 workshopján kipróbáljuk, milyen nem csak összelegózni a bútordarabokat, hanem belevetni magunkat a barkácsolás teljes folyamatába és egy komplex bútor elkészítésébe. A két napos workshopon egy előszobába, nappaliba, vagy akár a hálóba is jól megférő elegáns padot készíthetünk, sőt, a Manohuisnak hála a kárpitozás folyamatába is belekóstolhatunk.

Mikor: 2020. február 22-23. 10:00-tól

Hol:  Technika#1

Bővebben: Esemény

továbbiak
Startupper szakzsargon magyarul? | Megérkezett a Design Terminal vállalkozói szótára
news

Startupper szakzsargon magyarul? | Megérkezett a Design Terminal vállalkozói szótára

„Pingeld meg a munkatársad, mert 1on1 meetingre várja a CEO, ma van az onboarding!” ­– startup szótárt írt a Design Terminal, hogy mindezt te is megértsd. Szerző: Jarada Yasmin Ha eddig még elkerültek ezek az angol kifejezések, vagy éppen ellenkezőleg, már téged is idegesítenek, akkor a Szótárt neked találták ki. Kérdés
Világhírű focista reklámozza a magyar fiú által tervezett LEGO csocsóasztalt
news

Világhírű focista reklámozza a magyar fiú által tervezett LEGO csocsóasztalt

Egy 16 éves magyar fiú, Fehérvári Donát tervei alapján készül a legújabb LEGO-készlet, amit most Thierry Henry reklámoz. Sok izgalmas dolog történt mostanában a LEGO háza táján: a The Office című sikersorozat is kapott egy saját szettet, és a karácsonyhoz közeledve több adventi naptárt is piacra dobtak. Legutóbb pedig egy
Sikeres volt a NASA első aszteroidaeltérítő missziója
egyéb

Sikeres volt a NASA első aszteroidaeltérítő missziója

Hivatalosan is megerősítette a NASA, hogy sikeresen zárult a történelem első bolygóvédelmi tesztje, a DART. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, szeptember 27-én történelmi missziót hajtott végre a NASA: megpróbálták eltéríteni egy nagyobb égi objektum körül keringő aszteroida pályáját. Ehhez szándékosan belevezették az egyik műholdjukat a kb. 160 méter átmérőjű Dimorphosba, ami