Pasztell szimmetria, érzékenyített emlékek

Pasztell szimmetria, érzékenyített emlékek

Sebestyén László fotográfus írása

Budapest. Róma. Siófok. Három helyszín, egy szándék. A már elmúlt keresése – a nem létezőnek tapintható testet adni.

Varga Marietta (@mattivarga) nehéz feladatra vállalkozott: a Főfotó galériában látható, február elején nyílt kiállításának mind három szekciója azt próbálja láttatni, ami már nincs. Persze ez így csak féligazság. Helyszínek, kiüresedett terek, lakásbelsők, épületek és az ott maradt érzések emlékeztetnek.

A művész a tovatűnt élet megmaradt momentumait keresgélve, a színek és a formák játékával kalauzol minket idegen házak és lakások belsejébe. A hatvanas-hetvenes évek formavilágában aztán egyszer csak feltűnik valaki. Bár a jelent hivatott képviselni, a múlt részévé válik. Szigorú geometriában megfoghatatlan aszimmetrikus érzet – ez az, ami a kiállítás képeit végig feszültségben tartja, de a tárlat végén valahogy mégiscsak feloldoz minket.

Minden rendben! Nyugodtan és valami furcsa, szokatlan békében iszom meg a kávémat, ami persze kihűlt, amíg én ötven-hatvan évnyi távolságban keringtem, a képeket nézegetve.

A Matti Varga a Főfotóban kiállítás még március közepéig látogatható a Baross utca 10-ben. Szeretettel ajánljuk!

Cover: Sebestyén László

továbbiak
HIGHLIGHTS | könyvklub
design

HIGHLIGHTS | könyvklub

Egy klassz könyv nemcsak a tartalmával hívja fel magára a figyelmet, sőt. És bár jócskán megszaporodtak az e-könyvet olvasók, abban azért mindannyian egyetértünk, mennyire más, különleges, érzéki élmény kézbe venni egy jól megtervezett kötetet. Aktuális válogatásunkban izgalmas kiadványokat mutatunk, Krakkótól Portóig. -------------------------------------------------------------------------------- SUCCESS | ERGO Hestia Annual Report [https://www.behance.
LOGITRACK | Új logikai játék a Logifaces-től
design

LOGITRACK | Új logikai játék a Logifaces-től

Kifinomult pasztell színek, letisztult építészeti formák, izgalmas három dimenziós alakzatok. LOGITRACK: a Logifaces új betonjátéka (nem csak) logikai elméknek. A Logifaces 2015 óta hoz létre kézzel készített betontárgyakat, kiemelt termékük pedig egy analóg logikai játék, amely az ősi kínai Tangram kirakóst gondolja tovább, és ülteti át 21. századi formára. A
Free Sequence | Live Techno Sessions
community

Free Sequence | Live Techno Sessions

Új gépzenei live act sorozatot hívott életre Zságer Balázs [https://www.facebook.com/zsagerbalazs], ahol a spontaneitás és az improvizáció kerül majd az előtérbe. Az eseménysorozat koncepciója, hogy különböző ütemekkel operáló, eltérő víziójú művészeket és eszközeiket köti össze oly módon, ahogy még soha. Az esemény célja, hogy a közönség is